Πρόεδρος ελληνικής κοινότητας στη Βενεζουέλα σε Τσίπρα: «Ο κόσμος τρώει από τα...

Πρόεδρος ελληνικής κοινότητας στη Βενεζουέλα σε Τσίπρα: «Ο κόσμος τρώει από τα σκουπίδια και πεθαίνει ενώ εσείς υποστηρίζετε τον Μαδούρο»

446
SHARE

Τις δραματικές στιγμές που ζουν, εδώ και μήνες, εκατομμύρια άνθρωποι στη Βενεζουέλα, περιγράφει ο επίτιμος πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας στο Καράκας, Σπύρος Χατζηκωνσταντής.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104.6», ο κ. Χατζηκωνσταντής τόνισε πως υπάρχει «πραγματική πείνα και μεγάλη έλλειψη από τρόφιμα και φάρμακα».

«Ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους. Ο μισθός ή η σύνταξη δεν ξεπερνά τα 5 δολάρια το μήνα αλλά ένα κιλό ρύζι κοστίζει τα μισά. Υποφέρουμε για ένα κιλό αλεύρι. Στην εκκλησία μας, πολλές φορές δεν έχουμε για να κάνουμε το πρόσφορο», δήλωσε ενώ υπογράμμισε πως λόγω της πολιτικής Μαδούρο «οικονομικά, έχει καταστραφεί όλος ο κόσμος συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων».

«Όσοι είχαμε ιδιοκτησίες εδώ και ήμασταν πάρα πολύ καλά οικονομικά, τα χάσαμε όλα. Περιμένουμε εξελίξεις, σιγά- σιγά αλλάζουν τα πράγματα και δεν θα αργήσει να καταρρεύσει τελειωτικά αυτό το καθεστώς», σημείωσε ο κ. Χατζηκωνσταντής.

Μάλιστα, απηύθυνε πρόσκληση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί τη χώρα για να δει την κατάσταση που επικρατεί σήμερα.

«Θέλω να του προσφέρω στέγη, τρόφιμα, αυτοκίνητο, σοφέρ και διερμηνέα να έρθει να δει με τα μάτια του τον κόσμο που τρώει από τα σκουπίδια, πως ο κόσμος πεθαίνει στα νοσοκομεία που δεν έχουν ούτε ασπιρίνη… να έρθουν να δουν με τα μάτια τους που υποστηρίζουν τη δικτατορία του Μαδούρο», υπογράμμισε.

LEAVE A REPLY