Πρόεδρος Ομίλου Πειραιώς: “Οι Τράπεζες είναι παραπάνω από επαρκώς κεφαλαιοποιημένες” – “Πρέπει...

Πρόεδρος Ομίλου Πειραιώς: “Οι Τράπεζες είναι παραπάνω από επαρκώς κεφαλαιοποιημένες” – “Πρέπει να βρεθεί λύση για τα στεγαστικά δάνεια”

379
SHARE

Την ανάγκη εξεύρεσης λύσης στο θέμα των στεγαστικών δανείων τόνισε απόψε από τη Θεσσαλονίκη ο ο πρόεδρος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, Γιώργος Χαντζηνικολάου, σε δηλώσεις του στο περιθώριο εκδήλωσης που συνδιοργάνωσε η τράπεζα Πειραιώς με τον ΣΕΒΕ για το εξαγωγικό factoring. Κατά τον ίδιο, πάντως, «οι Τράπεζες είναι παραπάνω από επαρκώς κεφαλαιοποιημένες, δεν τίθεται θέμα ανακεφαλαιοποίησης”, όπως τόνισε όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Η εξεύρεση λύσης στοθέμα των στεγαστικών δανείων, που όπως σημειωσε αποτελεί πρκήση για τις τράπεζες, την οικονομίακαι τα νοικοκυριά, όπως υποστήριξηε «πρώτον θα προστατεύσει αυτές τις μονάδες που είναι οικονομικά λιγότερο δυνατές, για τις οποίες κινδυνεύει η πρώτη τους κατοικία-πρέπει λοιπόν να το λύσουμε αυτό το θέμα. Δεύτερον, δίνεται η ευκαιρία να απομονώσουμε και να περιθωριοποιήσουμε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και να αποδώσουμε ένα αίσθημα δικαιοσύνης στην αδικία που υπάρχει, όπου πολύς κόσμος συνεχίζει να εξυπηρετεί τα δάνεια που έχει συνεπώς, παρόλες τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν. Και τρίτον, μία τέτοια λύση θα είναι ένα βήμα στη σωστή κατεύθυνση για να αποκατασταθούν οι ισολογισμοί των τραπεζών και να δώσει την ευκαιρία στις τράπεζες να εκτελέσουν την αποστολή τους, που είναι να χρηματοδοτούν την ελληνική οικονομία τις επενδύσεις και τη διαδικασία να δημιουργηθούν δουλειές και κοινωνικός πλούτος”. Επιβεβαίωσε επίσης ότι στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων έχει εκδηλωθεί η επιθυμία να συμπεριληφθούν και τα επιχειρηματικά δάνεια, για τα οποία έχει δοθεί η πρώτη κατοικία σαν ενέχυρο.

 “Τα κόκκινα δάνεια θα γίνουν κατακόκκινα εάν τα αφήσουμε εκεί που είναι. Νομίζω ότι όλοι οι επιχειρηματίες και οι εξαγωγείς ενδιαφερόμαστε για το κομμάτι αυτό, αρκεί΄να έρθουν και να συνεργαστούν μαζί μας. Η λύση είναι να σταματήσουν και οι τράπεζες να έχουν τις απαιτήσεις που έχουν στις επιχειρήσεις αυτές, που είναι κουφάρια και θα γίνουν περιστερώνες σε λίγο, αν δεν τα δώσουν στους επιχειρηματίες να τα δουλέψουν”, δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων-ΣΕΒΕ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος.

“Γέφυρα στις Εξαγωγές”-Νέο προϊόν factoring από την Πειραιώς

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση για το εξαγωγικό factoring, ο κ.Χνατζηνικολάου τόνισε πως για την Τράπεζας Πειραιώς αποτελεί δέσμευση να στηρίξει όχι μόνο την εξαγωγική προσπάθεια των ελληνικών επιχειρήσεων αλλά και ολόκληρη την ελληνική οικονομία και έμπρακτη απόδειξη αυτής της δέσμευσης είναι το γεγονός ότι το 2019, θα εκταμιεύσει χρηματοδοτήσεις ύψους 4 δισεκατ.ευρώ προς τον επιχειρηματικό κόσμο. Επίσης, η διευθύνουσα σύμβουλος της  Πειραιώς Factoring, Χαρά Βαρδακάρη, έδωσε έμφαση  στο νέο και καινοτομικό προϊόν της τράπεζας “Γέφυρα στις Εξαγωγές”. Όπως επισήμανε σε δηλώσεις της, το εν λόγω προϊόν χαρακτηρίζεται από τη μεγάλη διασπορά του ρίσκου, καθώς δεν ασφαλίζει κάποια απαίτηση απλά σε μία ασφαλιστική, αλλά δουλεύει μέσω διεθνώς κυκλώματος factor chain international με 400 μέλη-εταιρείες factoring από 90 χώρες. 

LEAVE A REPLY