Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ινστιτούτων Έρευνας στις Μεταφορές εξελέγη ο Διευθυντής του...

Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ινστιτούτων Έρευνας στις Μεταφορές εξελέγη ο Διευθυντής του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ, Δρ.Ε. Μπεκιάρης

455
SHARE

Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού που εκπροσωπεί τα Ινστιτούτα Έρευνας στις Μεταφορές, ECTRI (European Conference of Transport Research Institutes,https://www.ectri.org/), εξελέγη ο Διευθυντής του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ Δρ. Ε. Μπεκιάρης, επικρατώντας του Γάλλου ομολόγου του με 18 ψήφους έναντι 9.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός ECTRI συμπεριλαμβάνει 28 Ινστιτούτα Έρευνας στις Μεταφορές από 21 κράτη-μέλη της ΕΕ και μετρά ήδη 15 έτη λειτουργίας.

Η πανηγυρική εκλογή του Δρ. Μπεκιάρη στην προεδρία του ECTRI αποτελεί άλλη μια απόδειξη της υψηλής αριστείας αλλά και της αναγνωσιμότητας του έργου του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ), ερευνητικού φορέα που υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Επιπλέον, η ευρωπαϊκή διάκριση του κ. Μπεκιάρη θα βοηθήσει στην ακόμα πιο ευρεία συμμετοχή του ερευνητικού ιστού της χώρας μας σε πρωτοβουλίες της ΕΕ καθώς και στην προβολή των ελληνικών θέσεων κι επιτευγμάτων στην έρευνα για τις μεταφορές,εν όψει μάλιστα του επερχόμενου νέου Ευρωπαϊκού Πλαισίου Έρευνας 2021-2027 (Horizon Europe-HE).

LEAVE A REPLY