Πρόστιμα άνω των 700.000 ευρώ «μοίρασε» μέσα σε πέντε μέρες η Επιθεώρηση...

Πρόστιμα άνω των 700.000 ευρώ «μοίρασε» μέσα σε πέντε μέρες η Επιθεώρηση Εργασίας

542
SHARE

Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, χώροι αγροτικών δραστηριοτήτων, πτηνοτροφικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, χώροι κατασκευαστικών δραστηριοτήτων και βιομηχανικές περιοχές βρέθηκαν στο επίκεντρο των 372 ελέγχων που διενήργησε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, σε συνεργασία με Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο κοινής δράσης για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση.

Οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν από τις 14 έως τις 19 Μαΐου αφορούσαν κυρίως την αδήλωτη εργασία, τα χρονικά όρια εργασίας και την αμοιβή των εργαζόμενων, την εκπρόθεσμη κατάθεση πίνακα προσωπικού, τη μη ανάρτηση πίνακα προσωπικού, την απασχόληση ανηλίκου χωρίς βιβλιάριο εργασίας και την επίδειξη βιβλίου υπερωριών.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, επιβλήθηκαν 113 διοικητικές κυρώσεις (πρόστιμα) για παραβάσεις διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας, συνολικού ποσού 703.436,87€. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν να εργάζονται αδήλωτοι 41 εργαζόμενοι, σε διαφορετικό ωράριο ή σε ρεπό 67 εργαζόμενοι ενώ σε 31 ακόμα περιπτώσεις διαπιστώθηκαν άλλες παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

«Η πλήρης διασφάλιση των συνθηκών εργασίας και η καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση είναι ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας για το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Σε αυτό το πλαίσιο, το ΣΕΠΕ, με τη διενέργεια οριζόντιων εκστρατειών και την ανάπτυξη των απαραίτητων συνεργασιών, στοχεύει και εντείνει τη δράση του, ειδικά στους χώρους και τους κλάδους που παρατηρούνται φαινόμενα παραβατικότητας», σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου..

LEAVE A REPLY