“Πρόσω ολοταχώς” για την εκκαθάριση στον ΟΑΣΘ, μετά την απόφαση του ΣτΕ

“Πρόσω ολοταχώς” για την εκκαθάριση στον ΟΑΣΘ, μετά την απόφαση του ΣτΕ

1366
SHARE

Το “πράσινο φως” για την απερίσπαστη εκκαθάριση εν λειτουργία του ΟΑΣΘ, άναψε η Ολομέλεια του ΣτΕ,η οποία χαρακτήρισε “συνταγματική” και “νόμιμη” την υπουργική απόφαση για “το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τις αστικές συγκοινωνίες στην περιφερειακή ενότητα της Θεσσαλονίκης”.

Και αυτό γιατί η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε τις προσφυγές των 399 πρώην μετόχων του ΟΑΣΘ, ζητώντας να ακυρωθεί ως παράνομος και αντισυνταγματικός τόσο ο νόμος όσο και οι αποφάσεις που έθεταν τις βάσεις για το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο των συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τους ανώτατους δικαστές, αντισυνταγματικά είχε δοθεί στον ΟΑΣΘ το αποκλειστικό προνόμιο της εκτέλεσης των συγκοινωνιών κοινής ωφέλειας και ορθά ο νομοθέτης ανέθεσε το έργο σε κρατικό νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου που είναι οι ΑΣΥΘ.

Για “μεγάλη δικαίωση” έκανε λόγο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης και ανέφερε ότι μετά από αυτή την εξέλιξη, θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τη μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων του οργανισμού στο δημόσιο.

Με την σειρά του, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς, υποστήριξε πως το πρόβλημα δεν ήταν η κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ αλλά αν θα έπρεπε να γίνει μία τομή για να αποκαλυφθεί το παρασκήνιο που κάλυπτε ένα τεράστιο πολιτικό, διαχειριστικό και επιχειρησιακό σκάνδαλο στις δημόσιες συγκοινωνίες, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο κ. Παππάς τόνισε πως το καλοκαίρι του 2017, η Θεσσαλονίκη είχε βρεθεί στο σημείο μηδέν και υποστήριξε πως με την κρατικοποίηση του οργανισμού, η κυβέρνηση έδωσε “φιλί ζωής” στις συγκοινωνίες για να σταθούν και πάλι στα πόδια τους.

LEAVE A REPLY