Πρότυπη μονάδα βιολογικών προϊόντων εξάγει το 30% της παραγωγής στο εξωτερικό

Πρότυπη μονάδα βιολογικών προϊόντων εξάγει το 30% της παραγωγής στο εξωτερικό

411
SHARE

Σε μια εποχή όπου η ύφεση έχει πλήξει την επιχειρηματικότητα, υπάρχουν εταιρίες που κατάφεραν να πάνε κόντρα στο ρεύμα και να μετατρέψουν την κρίση,σε ευκαιρία.

Ο λόγος για την Βιοαγρός, η οποία εδώ και 27 χρόνια εδρεύει στην Κρύα Βρύση Πέλλας και ειδικεύεται στην παραγωγή και την εμπορία βιολογικών προϊόντων.

“Πρόκειται είτε για φρούτα και λαχανικά, είτε και μεταποιημένα προϊόντα, όπως είναι το ταχίνι, το αμυγδαλοβούτυρο, ο χαλβάς και το λάδι”,δήλωσε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Κώστας Παπαδόπουλος.

Το 30% των προϊόντων της εταιρίας πωλούνται στο εξωτερικό, με τη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Γαλλία να αποτελούν τις κύριες αγορές.

“Σε αυτές τις χώρες, το ποσοστό των ανθρώπων που καταναλώνουν βιολογικά προϊόντα διαρκώς αυξάνεται. Έτσι, δημιουργείται μια μεγάλη ευκαιρία για τα ελληνικά προϊόντα γιατί διαθέτουν ποιοτικά πλεονεκτήματα, όπως είναι η γεύση και το άρωμα”, τόνισε ο κ.Παπαδόπουλος.

Παρά την αναπτυξιακή πορεία, η υψηλή φορολόγηση εξακολουθεί να αποτελεί το μεγάλο “αγκάθι” για το επιχειρείν.

“Αυτή την στιγμή από τον πλούτο που παράγει μια εξαγωγική επιχείρηση, περίπου το 70% επιστρέφει στο κράτος”, σημείωσε ο επικεφαλής της Βιοαγρός.

Η επιχείρηση απασχολεί σήμερα 100 εργαζόμενους.

LEAVE A REPLY