Wednesday , 17 April 2024

Πτώση τζίρου 70% στα αρτοποιεία – Ένταξη στις ευνοϊκές ρυθμίσεις ζητά η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος

Της Σοφίας Ξανθοπούλου

Μείωση της παραγωγής και πτώση του τζίρου κατά 70% καταγράφουν τα αρτοποιεία. Η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος σε επιστολή της προς τα συναρμόδια Υπουργεία ζήτησε να ενταχθούν τα αρτοποιεία στους ΚΑΔ των επιχειρήσεων που θα τύχουν των μέτρων στήριξης που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για τις επιχειρήσεις, οι οποίες εμφανέστατα υπολειτουργούν και πλήττονται από τις συνέπειες της εξάπλωσης της πανδημίας.

Σε δηλώσεις στο thesseconomy η πρόεδρος του σωματείου αρτοποιών Θεσσαλονίκης Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ, Έλσα Κουκουμέρια επεσήμανε ότι “η πτώση του τζίρου είναι φυσιολογική από τη στιγμή που η αγορά υπολειτουργεί, δηλαδή τα περισσότερα καταστήματα είναι κλειστά, έχουν κλείσει τα σχολεία, ένα μεγάλο κομμάτι για εμάς, αφού αφορά στο πρωινό γεύμα, στο φούρνο, στα αρτοποιήματα. Ο κόσμος είναι πιο συγκεντρωμένος στο ψωμί αλλά έχει κάνει τις προμήθειές του. Βλέπουμε ότι μέρα με τη μέρα η ζήτηση πέφτει. Η δική μας η δουλειά έχει και μια δυσκολία γιατί δεν μπορείς να προβλέψεις από τη στιγμή που ο κόσμος δεν κυκλοφορεί τι ακριβώς θα παράξεις και με αυτή τη λογική ευελπιστούμε ότι και η Πολιτεία θα δει το πρόβλημα που υπάρχει και στα αρτοποιεία και θα μας εντάξει και εμάς στις ευνοϊκές ρυθμίσεις για να μπορέσει να συνεχιστεί η ύπαρξή μας και όταν ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που έχουμε με την πανδημία. Η πτώση τζίρου είναι περίπου στο 70%”.

Η κ. Κουκουμέρια τόνισε ότι πολλοί συνάδελφοί της αρτοποιοί έχουν κλείσει τα μαγαζιά τους, μαγαζιά που είναι στο ιστορικό κέντρο της πόλης όπου δεν κινείται άνθρωπος.

“Υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις και θα πρέπει όλα αυτά να τα εξετάσουμε με ηρεμία. Σίγουρα είναι επιφορτισμένη η κυβέρνηση με όλες τις παραγωγικές τάξεις. Εμείς συνιστούμε και στους συναδέλφους να έχουν υπομονή, να περιμένουμε, μέτρα ανακοινώνονται συνέχεια και πιστεύουμε ότι το δίκιο μας θα αναγνωριστεί σίγουρα” σημείωσε η κ. Κουκουμέρια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *