Friday , 19 April 2024

Πτώση 80% στην αγοραστική κίνηση του ιστορικού κέντρου Θεσσαλονίκης

Ο Χρήστος Νικολόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης έκανε λόγο για πτώση 80% στην κίνηση της αγοράς του ιστορικού κέντρου, μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100 και τον Κωνσταντίνο Λουτζιούδη.

“Από σήμερα αναμένεται αύξηση της κίνησης, οι τιμές είναι πολύ προσιτές και τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης της δημόσιας υγείας. Η πτώση όμως στην κίνηση της αγορά στο ιστορικό κέντρο της πόλης φτάνει το 80%. Ο κόσμος δεν κυκλοφορεί, κλείσανε και όλα τα εμπορικά καταστήματα, όλη η εστίαση, πρόκειται για ένα σύμπλεγμα. Η κεντρική αγορά δεν είναι μόνο τα τρόφιμα. Ο κόσμος όμως με τις δεδομένες συνθήκες λόγω της επιδημίας δεν έχει και κίνητρο να κατέβει στην αγορά”.

Ο κ. Νικολόπουλος εκτίμησε ότι “επειδή οι τιμές στα κρέατα είναι πολύ χαμηλές (τα εμνοερίφια κοστίζουν 5 ευρώ/κιλό), ο κόσμος θα μπει στη διαδικασία με κάποιο τρόπο να κατέβει στην αγορά και να επιλέξει τα προϊόντα μας για το πασχαλινό τραπέζι”.

Σχετικά με την ασφάλεια και την υγιεινή τόνισε ότι τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης της δημόσιας υγείας αλλά ακόμη και αν παρατηρηθεί συνωστισμός τη Μ.Παρασκευή ή το Μ.Σάββατο διαβεβαίωσε ότι οι κρεοπώλες γνωρίζουν πολύ καλά την τήρηση των αποστάσεων και θα προνοήσουν για την ασφάλεια τόσο των προϊόντων όσο και των καταναλωτών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *