“Πυρά” Βαλερή κατά δήμου Βόλβης για το κέντρο υποδοχής προσφύγων στο Βαγιοχώρι

“Πυρά” Βαλερή κατά δήμου Βόλβης για το κέντρο υποδοχής προσφύγων στο Βαγιοχώρι

1665
SHARE

Βολές σε βάρος της διοίκησης του δήμου Βόλβης για το θέμα της επαναλειτουργίας του κέντρου υποδοχής προσφύγων στο Βαγιοχώρι, εξαπέλυσε ο υποψήφιος δήμαρχος, Γιάννης Βαλερής.

Με αφορμή την έκδοση ψηφίσματος του δημοτικού συμβουλίου, με το οποίο ζητείται να μην επαναλειτουργήσει στο κέντρο φιλοξενίας στο Βαγιοχώρι, αν δεν εξασφαλιστούν κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες, ο επικεφαλής του συνδυασμού “Τα πάντα για τη Βόλβη” κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για “ανακολουθία λόγων και πράξεων”.

“Δύο χρόνια μετά το ‘πράσινο φως’ της διοίκησης του δήμου για τη λειτουργία κέντρου υποδοχής προσφύγων στην περιοχή του Βαγιοχωρίου, έρχεται να αναιρέσει την αρχική της απόφαση, υπό το βάρος των κοινωνικών αντιδράσεων που προκάλεσαν οι ελλιπείς υποδομές του κέντρου”, τόνισε ο κ. Βαλερής και κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι χρησιμοποιεί το δράμα των προσφύγων για να εξυπηρετήσει μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

“Πραγματικά προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι εδώ και δύο χρόνια, η δημοτική αρχή κώφευε, την στιγμή που όπως ομολογείται και στο σχετικό ψήφισμα, μεγάλος αριθμός ρεπορτάζ και δημοσιευμάτων σε ελληνικά και ξένα ΜΜΕ, έκαναν λόγο για τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στο camp του Βαγιοχωρίου, διασύροντας τη χώρα μας”, δήλωσε στο thesseconomy.gr ο κ. Βαλερής και κάλεσε τη διοίκηση του δήμου να αναλάβει πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της επίλυσης του ανθρωπιστικού προβλήματος.

“Είναι τουλάχιστον ανεύθυνο να κρύβεται πίσω από την Πολιτεία η διοίκηση του δήμου, η οποία όλο αυτό το διάστημα δεν φρόντισε να εκπονήσει ένα συγκροτημένο σχέδιο αντιμετώπισης των αναγκών των ανθρώπων αυτών”, σημείωσε.

LEAVE A REPLY