“Πυρά” Τζιτζικώστα κατά διοίκησης της ΕΥΑΘ για τo “μπαράζ” διακοπών στην υδροδότηση

“Πυρά” Τζιτζικώστα κατά διοίκησης της ΕΥΑΘ για τo “μπαράζ” διακοπών στην υδροδότηση

733
SHARE

Στο “μικροσκόπιο” του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας βρέθηκε το θέμα των προβλημάτων που προκάλεσε επί επτά ημέρες στην υδροδότηση του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, η βλάβη σε κεντρικό αγωγό της ΕΥΑΘ.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας χαρακτήρισε “ντροπή για μια πόλη να μένει χωρίς νερό, επί επτά ημέρες” και κάλεσε τη διοίκηση της ΕΥΑΘ να αναλάβει τις ευθύνες της.

“Θεωρώ ότι θα πρέπει να αλλάξει το μοντέλο διοίκησης και στην ΕΥΑΘ να συμμετάσχουν και οι φορείς της αυτοδιοίκησης”, τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά τους, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της μειοψηφίας, τάχτηκαν υπέρ της ανάληψης πρωτοβουλιών, στην κατεύθυνση της αποτροπής εκδήλωσης ανάλογων φαινομένων, το επόμενο διάστημα.

“Και η περιφέρεια είναι υπεύθυνη για την κατάσταση, διότι πρόκειται για θέμα που αφορά την δημόσια υγεία”, τόνισε ο περιφερειακός σύμβουλος της “Περιφέρειας Πρωταθλήτριας”, Αθανάσιος Μπαζδάνης,

“Ποια είναι η θέση της διοίκησης της περιφέρειας σχετικά με την απαξίωση της ΕΥΑΘ εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών που περιόρισαν δραματικά τους προϋπολογισμούς και των συναρμόδιων υπουργείων, με συνέπεια να μην γίνονται έργα υποδομής και ανανέωσης του δικτύου;”, αναρωτήθηκε, με την σειρά της, η περιφερειακή σύμβουλος της “Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας”, Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Να σημειωθεί ότι στις 9 Μαρτίου, δηλαδή λίγες ημέρες πριν από τη μεγάλη βλάβη στον αγωγό υδροδότησης της Θεσσαλονίκης από την Αραβησσό, η διοίκηση της ΕΥΑΘ Α.Ε. υπέβαλλε τον φάκελο του έργου για την επέκταση εγκατάστασης επεξεργασίας νερού από τον Αλιάκμονα, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να εγκριθεί η χρηματοδότησή του από το ΠΕΠ.

LEAVE A REPLY