Πυρά Τούρκων αλιέων προς Έλληνες σε ελληνικά χωρικά ύδατα !! – Έρευνα...

Πυρά Τούρκων αλιέων προς Έλληνες σε ελληνικά χωρικά ύδατα !! – Έρευνα για περιστατικό στη Σαμοθράκη

579
SHARE

Τη διενέργεια ενδελεχούς έρευνας από τη λιμενική αρχή της Αλεξανδρούπολης για την καταγγελία που ήρθε στο φως της δημοσιότητας περί χρήσης πυρών από τουρκικό αλιευτικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Σαμοθράκης προαναγγέλλει με ανακοίνωσή του το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Η σχετική καταγγελία, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, αφορά σε προγενέστερο χρόνο των σχετικών καταγγελιών για ανάλογο συμβάν, που φέρεται να έλαβε χώρα στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Λέρου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, Έλληνας ψαράς δέχτηκε πυροβολισμούς, ακόμα και κατά ριπάς, ανοιχτά της Σαμοθράκης δύο ημέρες πριν από το περιστατικό της Λέρου, αλλά το λιμενικό του συνέστησε να μη «δώσει έκταση» στο θέμα.

Σε σχετική καταγγελία προέβη στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος γρι-γρι Καβάλας, Γιάννης Μανιός. Ο ίδιος τόνισε ότι οι οχλήσεις Τούρκων αλιέων σε ελληνικά χωρικά ύδατα είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, χωρίς να ενεργοποιείται το λιμενικό και η κυβέρνηση για την προστασία τους, προειδοποιώντας παράλληλα ότι αν Έλληνας ψαράς βρεθεί εκτός εαυτού μπορεί να υπάρξει μεγάλο επεισόδιο.
“Τη Λήμνο εδώ και πολλά χρόνια, και τη Σαμοθράκη, τις έχουν ισοπεδώσει εντελώς, τώρα έχουν πάει πιο νότια. Έχουν ξεθαρρέψει και έρχονται στη Θάσο, έχουν ρημάξει τη Λήμνο, έχει γίνει γύρω κρανίου τόπος… Οι άνθρωποι τελειώσανε”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιός.

LEAVE A REPLY