Πως από μια γνωριμία στο facebook, λίγο έλειψε να κατηγορηθεί για αρπαγή...

Πως από μια γνωριμία στο facebook, λίγο έλειψε να κατηγορηθεί για αρπαγή ανηλίκου

588
SHARE

Μια ανθρώπινη ιστορία που δείχνει πως η αλόγιστη χρήση των social media εγκυμονεί κινδύνους για τα παιδιά, φέρνει στο «φως» σήμερα το thesseconomy.gr.

Πρωταγωνιστής είναι ένας 18χρονος, ο οποίος, όπως συνηθίζεται, αναζητούσε φίλους και φίλες μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Μεταξύ αυτών που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα φιλίας ήταν και μια συνομήλικη του, με την οποία σταδιακά, άρχισαν να ανταλλάσουν όλο και πιο συχνά ηλεκτρονικά μηνύματα για ζητήματα που αφορούσαν την καθημερινότητα τους.

Με την πάροδο του χρόνου, οι δύο νέοι επικοινωνούσαν όλο και πιο συχνά, μέσω facebook, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή, να αποφασίσουν να συναντηθούν και από κοντά.

Ωστόσο, η ιστορία λαμβάνει δραματική τροπή όταν η κοπέλα αποκαλύπτει στον 18χρονο ότι είναι ανήλικη και ότι έχει φύγει από το σπίτι της, χωρίς να ενημερώσει τους δικούς της.

Αυτό είχε ως συνέπεια, οι γονείς της ανήλικης να δηλώσουν την εξαφάνιση της κόρης τους στην αστυνομία.

Την επόμενη ημέρα, οι αστυνομικοί εντοπίζουν τα ίχνη της κοπέλας ενώ συλλαμβάνουν και τον 18χρονο.

Μετά την κατάθεση της ανήλικης όμως, ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος.

«Κάνουμε έκκληση προς όλους τους γονείς, όχι φωτογραφίες των παιδιών στο facebook», έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ο τέως διευθυντής της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, σημειώνοντας πως «πρέπει να συμπεριφέρεσαι στο facebook, όπως συμπεριφέρεσαι στην κανονική σου ζωή».

LEAVE A REPLY