Πώς ένας γεωπόνος έγινε επιχειρηματίας με «κεφάλαιο» τα προϊόντα της περιοχής του

Πώς ένας γεωπόνος έγινε επιχειρηματίας με «κεφάλαιο» τα προϊόντα της περιοχής του

821
SHARE

Της Ελένης Σκρίμπα

Σε μια εποχή όπου χιλιάδες νέοι εγκαταλείπουν τη χώρα προς αναζήτηση καλύτερης τύχης στο εξωτερικό, υπάρχουν κάποιοι που εξακολουθούν να δημιουργούν και να παράγουν στον τόπο τους.

Ο λόγος για τον 40χρονο τεχνολόγο γεωπόνο, Χαράλαμπο Αραμπατζή από το Βελεστίνο Μαγνησίας, ο οποίος με μοναδικό «όπλο» τις γνώσεις του, αποφάσισε να καταστήσει γνωστά στο εξωτερικό τα αρωματικά φυτά της περιοχής του.

«Δημιούργησα την εταιρεία Terra Ferea (Φεραία Γη) και προχώρησα στην καλλιέργεια βιολογικών αρωματικών φυτών, όπως είναι η ρίγανη, μεγάλες ποσότητες της οποίας εξάγονται σήμερα στις ΗΠΑ, τον Καναδά και σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως είναι η Γαλλία και η Γερμανία», δήλωσε ο κ. Αραμπατζής.

Το τσάι του βουνού

Ακολούθως, ο κ. Αραμπατζής στράφηκε στο παραδοσιακό τσάι του βουνού.

Η καινοτομία του ήταν ότι έδεσε μαζί δύο κλωναράκια, τα οποία τοποθετούνται κατευθείαν στην κούπα έτσι ώστε ο καταναλωτής να απολαμβάνει το ρόφημα του.

«Είναι η πιο φυσική μέθοδος εκχύλισης χωρίς να χρειαστεί βράσιμο πετυχαίνοντας τα καλύτερα αποτελέσματα ως προς την ποιότητα των αιθέριων ελαίων που περιέχει το τσάι»,τόνισε ο νεαρός γεωπόνος και επισήμανε πως η συγκεκριμένη μέθοδος κατοχυρώθηκε ως ευρεσιτεχνία.

Το προϊόν ονομάζεται 9. εn.nέ.α και συνοδεύεται από την ένδειξη «premium mediterranean tea».

«Η ιδέα για το όνομα προέκυψε από τις 9 Μούσες που μάζευαν τσάι για τους Ολύμπιους θεούς ενώ το εn.nέ.α αποτελεί διεθνή γραφή προφοράς», σημείωσε ο κ. Αραμπατζής.

LEAVE A REPLY