Πώς θα δημιουργήσετε επώνυμα αγροτικά προϊόντα- Σεμινάριο για αγρότες στη Θεσσαλονίκη

Πώς θα δημιουργήσετε επώνυμα αγροτικά προϊόντα- Σεμινάριο για αγρότες στη Θεσσαλονίκη

528
SHARE

«Δημιουργώντας επώνυμα αγροτικά προϊόντα» είναι το θέμα του σεμιναρίου που πρόκειται να διοργανώσει, στη Θεσσαλονίκη, το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη, μέλος του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς.

Το εξειδικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα διεξαχθεί στις 9 Μαρτίου, από 10 πμ έως 4 μμ, στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς (Κατούνη 12-14) και απευθύνεται τόσο σε νέους αγρότες που θέλουν να ξεκινήσουν την παραγωγή των προϊόντων τους, όσο και σε υφιστάμενους που θέλουν να αναπτύξουν τα προϊόντα τους και να τα κάνουν επώνυμα, προσβλέποντας σε μία καλύτερη θέση στην αγορά, καθώς και σε μέλη αγροτικών συνεταιρισμών και αγροτικών οργανώσεων.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, στόχος του σεμιναρίου είναι η κατανόηση και εξοικείωση,με τρόπο απλό και πρακτικό, των τεχνικών που είναι απαραίτητες για τη δημιουργία και προώθηση επώνυμων αγροτικών προϊόντων. Με τη συμμετοχή τους στο σεμινάριο, οι αγρότες θα είναι σε θέση να:
• Αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα που έχουν τα επώνυμα προϊόντα έναντι των ανώνυμων (χύμα) στην αγροδιατροφική αγορά.
• “Χτίσουν” την ταυτότητα του προϊόντος τους με τρόπο στρατηγικό, λαμβάνοντας υπόψη τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τόσο του ίδιου προϊόντος, όσο και της αγοράς στην οποία απευθύνεται.
• Εκμεταλλευτούν επιχειρηματικά την ταυτότητα του προϊόντος για την προώθησή του σε συγκεκριμένες αγορές, οι οποίες κρίνονται κατάλληλες.
Στο τέλος του σεμιναρίου, θα δοθεί στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό παρακολούθησης και χρήσιμο εκπαιδευτικό υλικό.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, «το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη είναι πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, το οποίο παρέχει εκπαιδευτικά προγράμματα που ενδυναμώνουν τις επιχειρηματικές ικανότητες και παρέχουν επικαιροποιημένες γνώσεις, πληροφόρηση, καθοδήγηση και δικτύωση στους αγρότες. Λαμβάνοντας υπ’ όψη τις καθημερινές απαιτήσεις των αγροτικών εργασιών, την εποχικότητα των καλλιεργειών και τον περιορισμένο διαθέσιμο χρόνο των αγροτών και επιχειρήσεων, έχει σχεδιάσει σύγχρονα προγράμματα μικρής διάρκειας και προσιτού κόστους, τα οποία εμπλουτίζονται συνεχώς, ακολουθώντας τις τάσεις του αγροτικού επιχειρείν. Η θεματολογία των προγραμμάτων περιλαμβάνει: Επιχειρηματικό σχεδιασμό, Διαπραγματεύσεις, Εξαγωγές φρέσκων φρούτων και λαχανικών, Εμπόριο και κανάλια διανομής, Οργάνωση και Διαχείριση αγροτικών οργανώσεων, Πιστοποιήσεις και επιχειρηματικά οφέλη, Φορολογικά θέματα».

Για περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα αλλά και για το πλάνο διεξαγωγής τους, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από τα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς, από το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη στο τηλέφωνο 210 37 39 126, καθώς και στο www.excelixi.org, όπου μπορούν να δηλώσουν και συμμετοχή.

LEAVE A REPLY