Πώς ξεκίνησε η αντιπαράθεση Κατσιαντώνη-Λεβέντη στην Ένωση Κεντρώων

Πώς ξεκίνησε η αντιπαράθεση Κατσιαντώνη-Λεβέντη στην Ένωση Κεντρώων

1557
SHARE

Το thesseconomy.gr αποκαλύπτει σήμερα το παρασκήνιο της πρώτης αντιπαράθεσης του πρώην βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, Γιώργου Κατσιαντώνη με τον πρόεδρο του κόμματος, Βασίλη Λεβέντη, η οποία έμελλε να οδηγήσει στην ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Λάρισας.

Σεπτέμβριος 2015. Στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνει ποσοστό 3,43% και εκλέγει συνολικά 9 βουλευτές, μεταξύ των οποίων είναι και ο Γιώργος Κατσιαντώνης.

Ο Λαρισαίος βουλευτής αρχίζει να αναζητά συνεργάτες, οι οποίοι θα στελεχώσουν το πολιτικό του γραφείο.

Το γεγονός ότι έζησε πολλά χρόνια στις ΗΠΑ και διετέλεσε επί 8 χρόνια βουλευτής της πολιτείας του New Hampshire, δεν σήμαινε ότι ο κ. Κατσιαντώνης γνώριζε εξίσου καλά και την ελληνική πραγματικότητα.

Έτσι, έρχεται σε επικοινωνία με δημοσιογράφο από τη Θεσσαλονίκη, από την οποία, μάλιστα ζητά να τον βοηθήσει στην κατεύθυνση της βολιδοσκόπησης ικανών στελεχών.

Το ραντεβού ορίζεται για τις αρχές Οκτωβρίου του 2015.

Ωστόσο, το ραντεβού δεν γίνεται ποτέ καθώς το κόμμα έχει ορίσει τους συνεργάτες που θα στελεχώσουν το πολιτικό γραφείο του κ. Κατσιαντώνη.

Η ενέργεια αυτή προκάλεσε την έντονη δυσφορία του Λαρισαίου βουλευτή, ο οποίος ένοιωσε να προσγειώνεται απότομα στην πολιτική πραγματικότητα.

«Λυπάμαι πολύ…», φέρεται να ήταν το σχόλιο του Λαρισαίου βουλευτή προς τη συνάδελφο.

Δυόμισι χρόνια μετά, η διαφοροποίηση του από την ηγεσία του κόμματος στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, έμελλε να αποτελέσει και την αφορμή για την ανεξαρτητοποίηση του κ. Κατσιαντώνη, με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη να τον κατηγορεί για «αποστασία».

LEAVE A REPLY