Π.Καμμένος:Δεν παρέστη σε προγραμματισμένη εκδήλωση στη ΔΕΘ-Τρεις προτάσεις για τη Συμφωνία Πρεσπών-Επίθεση...

Π.Καμμένος:Δεν παρέστη σε προγραμματισμένη εκδήλωση στη ΔΕΘ-Τρεις προτάσεις για τη Συμφωνία Πρεσπών-Επίθεση στον εκκαθαριστή της ΕΛΒΟ

742
SHARE
Έλαμψε δια της…απουσίας του ο υπουργός Άμυνας, Πανος Καμμένος, στην εκδήλωση στρογγυλής τράπεζας, που διοργάνωσε σήμερα το απόγευμα η αμερικανική αμυντική βιομηχανία Lokcheed Martin στο Περίπτερο των ΗΠΑ στην 83ηΔΕΘ, στην οποία επρόκειτο να παραστεί και να μιλήσει. Θέμα της εκδήλωσης ήταν οι “Αμυντικές Επιχειρησιακές Απαιτήσεις με Συμμετοχή και Ανάπτυξη της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας”.
Η αιτία της απουσίας του δεν έγινε γνωστή, ωστόσο εύλογα η σκέψη πάει στον “ντόρο” που ξεσήκωσε το μεσημέρι  ο κ.Καμμένος στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου που παρέθεσε στην 83η ΔΕΘ για το θέμα της ΕΛΒΟ, όπου κατηγόρησε ευθέως τον εκκαθαριστή της ΕΛΒΟ ότι λειτουργεί ως εργαλείο των Γερμανών για να μην λειτουργήσει η ΕΛΒΟ και ζήτησε μάλιστα και την παρέμβαση της Δικαιοσύνης ή την αποπομπή του εκκαθαριστή.
Μεταξύ άλλων ο υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι για την ΕΛΒΟ δόθηκε προσφορά από την εταιρεία Paramount της Νοτίου Αφρικής, μαζί με μία προσφορά – μαϊμού που δόθηκε από τους Γερμανούς και ότι ο κύριος εκκαθαριστής απέκλεισε τους Νοτιοαφρικανούς, οι οποίοι δεσμεύονται για τη διατήρηση όλων των εργαζομένων, για την άμεση λειτουργία της εταιρείας και για την καταβολή μεγάλου τιμήματος. Το κάνει επίτηδες. Αργεί να κάνει διαπραγμάτευση όπως υποχρεούται μετά τον διαγωνισμό, διότι λειτουργεί εις όφελος των Γερμανών που δεν θέλουν να λειτουργεί η ΕΛΒΟ”.
Συμφωνία Πρεσπών
Πρωταγωνιστικό ρόλο στη Συνέντευξη Τύπου είχε – όπως ήτραν αναμενόμενο – η Συμφωνία των Πρεσπών.
Ο κ.Καμμένος δήλωσε σχετικά ότι “θα κάνουμε τα πάντα για να μην οδηγηθούμε σε σύγκρουση και να φτάσουμε μέχρι το τέλος της τετραετίας, αλλά αν ο κόμπος φτάσει στο χτένι και έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, δεν έχουμε τη λαϊκή εντολή ούτε το δικαίωμα να παραχωρήσουμε το όνομα της Μακεδονίας”. Στην περίπτωση αυτή, όπως πρόσθεσε, θα καταθέσει τρεις προτάσεις στον Αλέξη Τσίπρα: για δημοψήφισμα, ή να γίνει η ψηφοφορία στη Βουλή μετά το πέρας της θητείας της σημερινής κυβέρνησης ή προσφυγή στις εκλογές.
Εξέφρασε πάντως την εκτίμηση ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν πρόκειται να έρθει στην ελληνική Βουλή πριν από το καλοκαίρι του 2019 και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ, όπως και το ΠΑΣΟΚ να δηλώσουν τι στάση θα κρατήσουν. Επίσης, κάλεσε τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης να μην ελπίζουν ότι θα ρίξει την Κυβέρνηση και τόνισε ότι θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα διαλόγου με τον Αλέξη Τσίπρα για να βρεθεί μια λύση, με την οποία θα είναι σύμφωνοι και οι δύο.
Αυτοδιοικητικές εκλογές
Επίσης γνωστοποίησε ότι δεν θα στηρίξει τον Γιάννη Μπουτάρη στις επόμενες δημοτικές εκλογές, ενώ άφησε ανοιχτό παράθυρο για υποστήριξη του Απόστολου Τζιτζικώστα, εφόσον ο ίδιος αποφασίσει να ξαναδιεκδικήσει την εκλογή του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Καραμανλικός
Ερωτηθείς για πρόσφατη συνάντησή του στη Θεσσαλονίκη με τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο των κυβερνήσεων Καραμανλή Ευάγγελο Αντώναρο, απάντησε ότι συνομιλεί και “με τον κ.Αντώναρο και την κ. Παπακώστα και άλλους που μπορούν να συνεργαστούν, ακόμη και με την κεντροαριστερά και να ενώσουν τους Έλληνες”, δήλωσε Καραμανλικός και έπλεξε το εγκώμιο της ΝΔ του Κώστα Καραμανλή, ασκώντας αντιθέτως δριμεία κριτική στην ακροδεξιά – όπως την αποκάλεσε –  ΝΔ των Σαμαρά και Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφερόμενος ιδιαίτερα στους κυρίους Άδωνη Γεωργιάδη, Μάκη Βορίδη και Μιράντα Ξαφά.

LEAVE A REPLY