Π.Καμμένος από Θεσσαλονίκη: Θα αποχωρήσουμε από την Κυβέρνηση όταν έρθει η Συμφωνία...

Π.Καμμένος από Θεσσαλονίκη: Θα αποχωρήσουμε από την Κυβέρνηση όταν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή

557
SHARE

Αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την Κυβέρνηση όταν έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών προανήγγειλε  ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σήμερα από τη Θεσσαλονίκη, από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος.

“To 2019 θα είναι έτος εκλογών. Και αυτές θα γίνουν είτε τον Οκτώβριο μετά το τέλος της τετραετίας είτε θα γίνουν τον Μάιο. Η συνεργασία μας με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν είναι και θα είναι μια έντιμη και δημόσια συνεργασία. Δεν συνεργάστηκα με τον Αλέξη για να καλύψουμε τις κομπίνες του παρελθόντος. Δεν συνεργάστηκα με τον Αλέξη για να πάψουν οι διώξεις εναντίον τους όπως έκαναν Σαμαράς και Βενιζέλος”, ανέφερε σχετικά και πρόσθεσε: “Κάναμε πράξη την εθνική συμφιλίωση. Ό,τι είχαμε να πούμε το λέμε ανοικτά έντιμα και καθαρά και εκεί που συμφωνούμε και εκεί που διαφωνούμε. Οφείλω να ξεκαθαρίσω το θέμα του χρόνου της συνεργασίας μας. Όπως είπε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην συνεργασία μας δεν υπήρχε πουθενά το θέμα το θέμα των Σκοπίων και της ονομασίας του Μακεδονικού δηλαδή. Θέμα που για εμάς αποτελεί καταστατική δέσμευση με την γέννησή μας. Δεν μπορούμε να δεχτούμε καμία σύνθετη ονομασία που να περιέχει τον όρο Μακεδονία. Δεν μας ζήτησε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ να υπαναχωρήσουμε από την δική μας θέση. Έχουμε μπροστά μας μια συμφωνία την Συμφωνία των Πρεσπών. Από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε ότι δεν θα την στηρίξουμε. Η παραμονή μας στην κυβέρνηση θα είναι μέχρις ότου έρθει ο κόμπος στο χτένι. Δηλαδή έρθει η συμφωνία στη Βουλή, εκεί έντιμα και καθαρά εμείς θα αποχωρήσουμε. Δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρη θέση».

Επίσης, σε ανάρτησή του στο twitter σήμερα το πρωί ο κ.Καμμένος αναφέρει «Καμία σύμπλευση με τους ανθέλληνες φασίστες του VMRO» και παραθέτει σύνδεσμο από άρθρο που κάνει λόγο για «εγκληματική» και «ανθελληνική» δράση του κόμματος.

Στο ίδιο μήκος κύματος, κατά την ομιλία του στο συνέδριο εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά των βουλευτών της αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ, που στήριξαν την πρωτοβουλία Ζάεφ και τόνισε ότι οι έξι από τους οκτώ «βγήκαν από την φυλακή» για να ψηφίσουν υπέρ της αναθεώρησης, ενώ επίσης κράτησε αποστάσεις από το VMRO, το οποίο χαρακτήρισε συνεργάτη των κατοχικών δυνάμεων στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

 

LEAVE A REPLY