Π.Κουρουμπλής: Σε μερικές ημέρες η παραχώρηση δραστηριοτήτων στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης-Έντονο αμερικανικό...

Π.Κουρουμπλής: Σε μερικές ημέρες η παραχώρηση δραστηριοτήτων στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης-Έντονο αμερικανικό ενδιαφέρον

548
SHARE

Τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει με τη μέθοδο των παραχωρήσεων δραστηριοτήτων η αξιοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, όπως και των άλλων εννέα λιμανιών, μετά την ιδιωτικοποίηση των λιμένων του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τις συναντήσεις που είχε με τον Δήμαρχο της πόλης, Βαγγέλη Λαμπάκη και με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης, Χρήστο Δούκα.

Ο κ.Κουρουμπλής έδωσε έμφαση  σχετικά στις προσπάθειες του υπουργείου για να κερδίσει το στοίχημα των υποπαραχωρήσεων, κάτι που όπως τόνισε  το πέτυχε, με αποτέλεσμα σε μερικές ημέρες να δημοσιευτεί η σχετική συμφωνία με το ΤΑΙΠΕΔ και το υπουργείο Οικονομικών για την αξιοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.

Υπενθυμιζεται ότι ενδιαφέρον για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει εκδηλωθεί από πλευράς ΗΠΑ, με πρόσφατες σχετικές δηλώσεις και του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα, ενώ η διοίκηση του λιμανιού έει επίσης προβεί τους τελευταίους μήνες σε δηλώσεις περί ύπαρξης ενδιαφέροντος από ΗΠΑ, Κίνα και Ρωσία.

Ο υπουργός Ναυτιλίας ζήτησε, επίσης, να προχωρήσει το Master Plan του λιμανιού, για να ολοκληρωθούν και οι συμφωνίες γύρω από την παραχώρηση της έκτασης, που δε θα χρησιμοποιηθεί, για λιμενικές δραστηριότητες στον Δήμο.  Ο κ. Δούκας από την πλευρά του εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για το επίπεδο συνεργασίας με το Υπουργείο Ναυτιλίας και τις παρεμβατικές προσπάθειες του κ. Κουρουμπλή για επίλυση ζητημάτων, που χρονίζουν, και εξέφρασε την εκτίμηση ότι το Master Plan θα είναι έτοιμο σε διάστημα δύο μηνών.

LEAVE A REPLY