Π. Παυλόπουλος: Πρέπει να γίνει πλήρης αναδιοργάνωση της φορολογίας των ακινήτων

Π. Παυλόπουλος: Πρέπει να γίνει πλήρης αναδιοργάνωση της φορολογίας των ακινήτων

361
SHARE
Π. Παυλόπουλος: Πρέπει να γίνει πλήρης αναδιοργάνωση της φορολογίας των ακινήτων

Την ανάγκη να υπάρξει πλήρης αναδιοργάνωση της φορολογίας των ακινήτων, προς την κατεύθυνση στην οποία κινείται και στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο χαιρετισμό του κατά τη συνάντηση που είχε με τα μέλη του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) στο Προεδρικό Μέγαρο. Μάλιστα ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε πως η αναδιοργάνωση της φορολογίας στα ακίνητα, και επομένως και οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, πρέπει να είναι ένα από τα πρώτα μέτρα για την κοινωνική συνοχή, για τη λειτουργία των θεσμών και για την πορεία της οικονομίας.

«Το δικαίωμα στην Ιδιοκτησία είναι ένας από τους πυλώνες, πραγματικά, της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας. Και η υπεράσπισή του -βεβαίως υπό τους όρους και μέσα στα όρια του Συντάγματος- είναι καθοριστικής σημασίας και για την λειτουργία των θεσμών αλλά και για την ίδια την οικονομία», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε, επίσης, στην αρνητική επίδραση του ΕΝΦΙΑ πάνω στην Ιδιοκτησία ενώ θύμισε πως η επιβολή του συγκεκριμένου φόρου ήταν ένα μέτρο έκτακτο μέσα στην κρίση. Τέλος έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι «όλοι μαζί θα καταφέρουμε να επιφέρουμε αυτή την αλλαγή στην φορολογία των ακινήτων, διότι είναι ανάγκη για την ίδια μας την Οικονομία. Όταν θα μπορέσει ξανά η ατομική ιδιοκτησία να λειτουργήσει ως δικαίωμα πλήρως, η θετική επιρροή και στην ίδια την Οικονομία, θα είναι καθοριστικής σημασίας».

LEAVE A REPLY