Π. Σκουρλέτης: Τη Δευτέρα κατατίθεται η ρύθμιση για τους συμβασιούχους στους ΟΤΑ

Π. Σκουρλέτης: Τη Δευτέρα κατατίθεται η ρύθμιση για τους συμβασιούχους στους ΟΤΑ

268
SHARE
Έληξε η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ- Αρχίζει η αποκομιδή των απορριμάτων

Τη νομοθετική ρύθμιση για τους συμβασιούχους των δήμων, παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, σε διαδοχικές συναντήσεις που είχε σήμερα το μεσημέρι, με εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΚΕΔΕ επιχειρώντας να πείσει τους εργαζόμενους στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης να τερματίσουν τις κινητοποιήσεις στον χώρο της καθαριότητας.

Όπως ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης η συγκεκριμένη ρύθμιση -η οποία πρόκειται να κατατεθεί τη Δευτέρα- προβλέπει τη σύναψη νέων συμβάσεων για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα μέχρι την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων του ΑΣΕΠ για 2.500 μόνιμες προσλήψεις στους δήμους. Η ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να αναπροσαρμόσουν τα οργανογράμματά τους ώστε, με βάση τις πραγματικές ανάγκες τους, να προκύψουν πρόσθετες οργανικές θέσεις, οι οποίες θα καλυφθούν κι’ αυτές μέσω ΑΣΕΠ.

«Το ΑΣΕΠ θα είναι εκείνο το οποίο θα προβλέψει και μια μοριοδότηση για τους ήδη εργαζόμενους», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός τόνισε ακόμη στους συνδικαλιστές ότι θα πρέπει να θεωρούν δεδομένη την πολιτική θέση της κυβέρνησης «να μην ενδώσει σε κάθε είδους πιέσεις για να παραδοθεί το έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιωτικά συμφέροντα».

Τις επιφυλάξεις του σε συγκεκριμένα «αδιευκρίνιστα» σημεία της ρύθμισης εξέφρασε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο οποίος σημείωσε ότι «στόχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ βαθμού είναι να μονιμοποιηθούν και να διατηρήσουν τις θέσεις τους οι συμβασιούχοι, ενώ για το καλό των πολιτών μας είναι ανάγκη να εξασφαλίσουμε καθαρές τις πόλεις μας». Σημείωσε ακόμη ότι η ρύθμιση που παρουσιάστηκε από τον κ. Σκουρλέτη θα εξεταστεί από το νομικό τμήμα της ΚΕΔΕ, ενώ οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που συγκαλείται την προσεχή Δευτέρα, στις 11:30 το πρωί.

Από την πλευρά τους οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ σημείωσαν ότι η ρύθμιση «απέχει πολύ» από αυτά που διεκδικούν (μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου), ωστόσο θα εξεταστεί από τους νομικούς συμβούλους της Ομοσπονδίας, ενώ το απόγευμα θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή για να καθορίσει το μέλλον των κινητοποιήσεών της.

LEAVE A REPLY