Ρήξη ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παντού και στα τηλεοπτικά πάνελ

Ρήξη ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παντού και στα τηλεοπτικά πάνελ

440
SHARE

Την μεγαλύτερη κρίση της περνάει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία δεν αποκλείεται μάλιστα να διανύει και τις τελευταίες ημέρες της. Εκτός από το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε ρήξη με τον Πάνο Κάμμένο, η απόσταση που πλέον χωρίζει τα δύο κόμματα φαίνεται και σε κάθε τηλεοπτικό πάνελ όπου διασταυρώνουν τα ξίφη τους στελέχη των δυο κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού. Χαρακτηριστικοί είναι οι διάλογοι μεταξύ του Συριζαίου βουλευτή Αστέριου Καστόρη και του στελέχους των ΑΝΕΛ Γιώργου Κραστάνα στον τηλεοπτικό σταθμό europeone.

Κραστάνας:”Απορώ με όλους αυτούς , με το ΣΥΡΙΖΑ, δεν νιώθετε όμως άσχημα στο γεγονός ότι αυτή τη στιγμή θα πάει να δοθεί το όνομα Μακεδονία σε κάποιους που δεν τους ανήκει;”

Καστόρης:” Ξέρετε πολύ καλά ότι το όνομα Μακεδονία δόθηκε ως γεωγραφικός προσδιορισμός και διευκρινίζετια πλήρως από τη συμφωνία των Πρεσπών όσων αφορά την ιστορικότητα, την ιστορία, τον πολιτισμό και όλα αυτά που έχουν να κάνουν με τη Μακεδονία και την αρχαία Μακεδονία, είναι συνέχεια του ελληνικού πολιτισμού και ανήκουν στην Ελλάδα.

Κραστάνας:”Ότι και να γράψουμε από τη στιγμή που υπάρχει μέσα ο όρος Μακεδονία.”

Κατόρης: “Κύριε Κραστάνα εδώ και 50 χρόνια πως λέγονται;”

Κραστάνας:” Το θέμα είναι ότι δεν τους αναγνωρίζουμε εμείς.”

Καστόρης: “Ε και 142 χώρες τους αναγνώρισαν σκέτο Μακεδονία”

Κραστάνας:” Ούτε στο ΝΑΤΟ ούτε στην ΕΕ είναι μέσα”

Πάντως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως οι 151 ψήφοι βουλευτών που θα υπερψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών έχουν ήδη βρεθεί κάτι που λίγο πολύ ήτανε γνωστό, αυτό που προκαλεί ωστόσο εντύπωση είναι πως σε ανάλογη ερώτηση του δημοσιογράφου που συντόνιζε τη συζήτηση ο κ. Καστόρης μίλησε ακόμη και για 155 βουλευτές που μπορεί να ταχθούν υπέρ της συμφωνίας.

LEAVE A REPLY