Ρύθμιση χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία ως και 120 δόσεις και «κούρεμα»...

Ρύθμιση χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία ως και 120 δόσεις και «κούρεμα» βασικής οφειλής

614
SHARE

Μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας προχωρά στη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία ως και 120 δόσεις αλλά και με «κούρεμα» της βασικής οφειλής.

Τη νέα ευνοϊκή ρύθμιση είχε εξαγγείλει πριν από τρεις εβδομάδες η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη και αφορά ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες.

Στη ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν όλοι όσοι έχουν κλείσει τα βιβλία τους, αν και έχουν παλιές οφειλές και σήμερα εξαιρούνται αυτομάτως από τον εξωδικαστικό μηχανισμό καθώς και όσοι βρίσκονται ένα βήμα πριν από τη συνταξιοδότηση, οι οποίοι ενώ πληρούν τα κριτήρια για να λάβουν σύνταξη, δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση, λόγω χρεών προς τον ΕΦΚΑ.  

Το σχέδιο της νέας ρύθμισης, η οποία μπαίνει στην τελική φάση της επεξεργασίας, προβλέπει μεταξύ άλλων «κούρεμα» της αρχικής οφειλής και διαγραφή έως και 85% των προσαυξήσεων για οφειλές των επαγγελματιών και αγροτών και αφορά χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία που έγιναν μέχρι το τέλος του 2016.                              

Όσον αφορά το ύψος της ελάχιστης μηνιαίας δόσης, δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 50 ευρώ ενώ οι οφειλέτες θα έχουν τη δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση μόνο μία φορά.

LEAVE A REPLY