Friday , 29 March 2024

Σάλος στα social media με τη δήλωση του δημοσιογράφου Δ.Καμπουράκη “είμαστε κουρασμένοι… Μπες στη ΜΕΘ να ξεκουραστείς”

“Όποιος νιώθει κουρασμένος (σ.σ. από τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας) μπορεί να μπει σε μία ΜΕΘ να ξεκουραστεί” είπε σήμερα στην εκπομπή του ΣΚΑΪ ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης με αποτέλεσμα να προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις με σχόλια στα social media.

Συγκεκριμένα, ο παρουσιαστής δήλωσε ενοχλημένος με όσους πολίτες είναι κουρασμένοι από το πολύμηνο lockdown και δήλωσε πως μπορούν να ξεκουραστούν σε ΜΕΘ “αυτό το είμαστε κουρασμένοι, δεν αντέχω, είμαστε κουρασμένοι, είμαστε κουρασμένοι…Εντάξει, μπες στη ΜΕΘ να ξεκουραστείς“, είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, χθες, η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού μιλώντας στην εκπομπή “ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ” με τον Γιώργο Παπαδάκη επεσήμανε ότι “ήταν λάθος να κλείσουμε τον κόσμο μέσα, καθώς οδήγησε σε αύξηση των κρουσμάτων αντί για μείωση, ” προκάλεσε αναστάτωση στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης, μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων επεσήμανε ότι δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση με την κ. Λινού και πρόσθεσε “το βασικό στοιχείο, όταν λήφθηκε η απόφαση για το lockdown εκεί γύρω στο Φεβρουάριο, ήταν κατ’ αρχήν, ότι θέλαμε ο κόσμος να μείνει στο σπίτι του, με σκοπό να περνάει το χρόνο του με τις οικογένειές του. Σε αυτή τη φάση τώρα, όπου και κόπωση υπάρχει και ο κόσμος έχει αυξήσει τις συναντήσεις με άλλα νοικοκυριά, εμείς αυτό που θέλουμε να προτείνουμε ως εναλλακτική λύση, είναι να βγει έξω με την οικογένειά του, να περπατήσει στην εξοχή, να περπατήσει σε ανοιχτούς χώρους και να αποφύγει τις συναντήσεις με άλλα νοικοκυριά”, πρόσθεσε.

Σχετικά με την απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων τόνισε ότι “ο σκοπός δεν είναι να πάνε να κάνουν διαδημοτικές μετακινήσεις και να βρεθούν με άλλους από άλλες περιοχές, αλλά να περπατήσουν στην εξοχή, να πάρουν αέρα και αυτό είναι ένας εναλλακτικός τρόπος για να βελτιωθεί και η ψυχική τους υγεία. Αυτή είναι η λογική των διαδημοτικών μετακινήσεων μέσα στο Σαββατοκύριακο και ελπίζουμε και εμείς από την πλευρά μας να αποδώσει καρπούς”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *