Σήμερα, Δευτέρα, η κηδεία του επιχειρηματία Β. Κουρτέση

Σήμερα, Δευτέρα, η κηδεία του επιχειρηματία Β. Κουρτέση

489
SHARE
Σήμερα, Δευτέρα, η κηδεία του επιχειρηματία Β. Κουρτέση

Τη βαθιά θλίψη του για τον θάνατο του Βασίλειου Κουρτέση, επίτιμου προέδρου του ΣΕΒΕ εξέφρασε με ψήφισμά του το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος.

O γνωστός επιχειρηματίας έφυγε από τη ζωή το Σάββατο σε ηλικία 86 χρόνων.

Όπως, επίσης, αναφέρεται στο ψήφισμα, ο Βασίλειος Κουρτέσης διετέλεσε πρόεδρος του ΣΕΒΕ την περίοδο 1990-1994.
Ιδιαίτερα μορφωμένος, εξωστρεφής και έντονα ευρωπαϊστής, προσέδωσε στον Σύνδεσμο τον ευρωπαϊκό χαρακτήρα του. Στην περίοδο της θητείας του ο ΣΕΒΕ έγινε ο Εθνικός Σύμβουλος για όλη την Ελλάδα των εκδηλώσεων διεθνικής συνεργασίας της ΕΕ «Εuropartenariat» με κορυφαία στιγμή για την Ελλάδα το Εuropartenariat Thessaloniki 1992, ενώ με δική του πρωτοβουλία ο Σύνδεσμος ίδρυσε στην Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Γραφείο Ενημέρωσης του Πολίτη της ΕΕ. Δική του έμπνευση και υλοποίηση ήταν η δημιουργία το 2002, σε συνεργασία του ΣΕΒΕ με τον ΣΒΒΕ, του Κέντρου Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ), ενός πρωτοποριακού και υποδειγματικού φορέα διαχείρισης κοινοτικών προγραμμάτων, τον οποίο επίσης υπηρέτησε για χρόνια με την ιδιότητα του Προέδρου. Προσέφερε ιδιαίτερα σημαντικό έργο στην επιχειρηματική κοινότητα της Θεσσαλονίκης, της Βόρειας Ελλάδας και της Ελλάδας γενικότερα, μέσα από τη θέση του στο ΣΕΒΕ αλλά και άλλες θέσεις τις οποίες υπηρέτησε στη διάρκεια της ζωής του.

Ψήφισμα εξέδωσε και η ΔΕΘ- Helexpo AE, καθώς ο Β. Κουρτέσης διετέλεσε πρόεδρος της ΔΕΘ από το 1993 έως το 1996, πρόεδρος της Helexpo από το 1999 έως το 2001, ενώ από το 2001 μέχρι το 2003 ήταν παράλληλα πρόεδρος και της ΔΕΘ και της Helexpo.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 06 Νοεμβρίου 2017 ώρα 14.00 στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

LEAVE A REPLY