Friday , 29 March 2024

Σαρηγιάννης: 120 νεκροί την ημέρα τα Χριστούγεννα – Χλωρός: Οι επιτάξεις έπρεπε να είχαν γίνει πριν από καιρό

Προβλ΄ςεψεις για 120 νεκρούς την ημέρα από Covid-19 την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων έκανε σήμερα το πρωί ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής του ΑΠΘ,  Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάϊ, την ίδια ώρα που όλο και περισσότεροι γιατροί τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στην Αθήνα ζητούν πλέον υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κρούοντας κώδωνα κινδύνου για κατάρρευση του ΕΣΥ.

Αναλυτικότερα, ο διευθυντής Πνευμονολογικού Τμήματος ΕΣΥ στο νοσοκομείο Παπανικολάου Αδαμάμντιος Χλωρός, ζητά την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού από τους 64 ή 65 και άνω, ενώ ο διευθυντής της Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου Ευαγγελισμός Γιώργος Μπουλμπασάκος, κάνει λόγο ακόμα και για καθολικότητα του υποχρεωτικού εμβολιασμού, ενώ επίσης ζητά καθολικό ΕΣΥ δημόσιου – ιδιωτικού τομέα. 

“Λαμβάνονται μέτρα, και σωστά μερικές φορές, γίνονται και πολλά λάθη, αλλά (τα σωστά μέτρα λαμβάνονται) με μεγάλη καθυστέρηση όταν το κακό έχει γίνει… Ακούω ότι είναι στο τραπέζι (η επίταξη γιατρών) και να γίνει, δε μού λέει κάτι αυτό”, δήλωσε ο κ.Χλωρός, σημειώνοντας πως “όταν θα επιστρατεύσεις γιατρούς από τον ιδιωτικό τομέα θα χρειαστεί αρκετό, μεγάλο καιρό, προσαρμογής, 1 με 3 μήνες, γιατί αυτό που θα κάνουν θα είναι πολύ διαφορετικό στο νοσοκομείο. Αυτά έπρεπε να έχουν γίνει πριν από καιρό. Ασφαλώς και τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους έπρεπε να τα έχουμε πάρει εδώ και καιρό”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *