ΣΒΒΕ: Φεύγει το δεύτερο “Β” ελέω της αναβάθμισής του σε κοινωνικό εταίρο...

ΣΒΒΕ: Φεύγει το δεύτερο “Β” ελέω της αναβάθμισής του σε κοινωνικό εταίρο -Προωθούνται καταστατικές αλλαγές

325
SHARE

Καταστατικές αλλαγές, προκειμένου το καταστατικό και ο ρόλος του να συνάδουν με το ισχύον πλαίσιο για τους κοινωνικούς εταίρους, δρομολογεί ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), μετά την πρόσφατη αναγνώρισή του σε κοινωνικό εταίρο από την Κυβέρνηση, με μία εξ αυτών να αφορά την κατάργηση του βορειοελλαδικού  γεωγραφικού προσδιορισμού από την ονομασία του.

Οι αλλαγές θα εξεταστούν σε επικείμενη έκτακτη γενική συνέλευση, μάλλον τον Ιανουάριο του 2019, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα (17 Δεκεμβρίου) το θέμα θα εξεταστεί από το δ.σ. του φορέα, ενώ έχουν ήδη συνεδριάσει για το ίδιο ζήτημα (συγκεκριμένα χθες) ο νυν πρόεδρος του Συνδέσμου, Θανάσης Σαββάκης, με τους παλαιότερους προέδρους κ.κ.Βασίλη Πανούτσο, Νίκο Ευθυμιάδη, Βασίλη Τακά, Δημήτρη Συμεωνίδη, Γιώργο Μυλωνά και Νίκο Πέντζο.

Ως πιθανή νέα ονομασία φέρεται το «Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος” (ΣΒΕ), ενώ άλλες αλλαγές που φέρεται να προτείνει η διοίκηση του ΣΒΒΕ, προκειμένου ο φορέας να μπορέσει να αναπτύξει δραστηριότητα ως κοινωνικός εταίρος, είναι η αύξηση της θητείας του δ.σ., η θεσμοθέτηση Συμβουλίου Πρώην Προέδρων κ.α. 

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται εύλογα η αντίδραση του ΣΕΒ σε μια τέτοια εξέλιξη, καθώς οι σχέσεις των δυο φορέων εδώ και αρκετούς μήνες δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές…

LEAVE A REPLY