ΣΕΒΕ: Ανάγκη ενίσχυσης των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στον έλεγχο-εποπτεία της...

ΣΕΒΕ: Ανάγκη ενίσχυσης των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στον έλεγχο-εποπτεία της αγοράς

405
SHARE

Την ανάγκη ενίσχυσης των υπηρεσιών της Περιφέρειας σε ευαίσθητους τομείς όπως ο έλεγχος και η εποπτεία της αγοράς, καθώς και η εισαγωγή και διακίνηση στην εγχώρια αγορά προϊόντων μη ασφαλών και μη πιστοποιημένων, που δημιουργούν κινδύνους για τον καταναλωτή και αθέμιτο ανταγωνισμό στις αξιόπιστες ελληνικές παραγωγικές μεταποιητικές επιχειρήσεις, επεσήμανε η διοίκηση του ΣΕΒΕ προς την Αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, που συμμετείχε στην πρώτη συνεδρίαση του δ.σ. του ΣΕΒΕ για το νέο έτος.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Κυριάκος Λουφάκης, παρουσίασε στην κα. Πατουλίδου το έργο του ΣΕΒΕ που αποτελεί το μεγαλύτερο και δυναμικότερο συλλογικό εξαγωγικό φορέα της χώρας καθώς και την θετική πορεία των εξαγωγών της χώρας με έμφαση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Από την πλευρά της η κα.Πατουλίδου αναγνώρισε τον αγώνα των επιχειρήσεων να διατηρήσουν και να αυξήσουν το μερίδιό τους στις ξένες αγορές, παρά τα αντικίνητρα που αντιμετωπίζουν όπως το κλείσιμο των χερσαίων οδών και οι καθυστερήσεις στο λιμάνι Θεσσαλονίκης και δήλωσε την πρόθεσή της για κάθε υποστήριξη από τη ΜΕ Θεσσαλονίκης πρωτοβουλιών και δράσεων του ΣΕΒΕ προς όφελος των επιχειρήσεων και της εξωστρέφειας της ευρύτερης περιοχής.

Παράλληλα, με δεδομένη και την ιδιότητα της κας. Πατουλίδου ως προέδρου του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Νομού Θεσσαλονίκης, συζητήθηκαν οι συνέργειες, που θα πρέπει να αναπτυχθούν μεταξύ εξαγωγών και τουρισμού, αλλά και η ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, εκτός από hub διακίνησης εμπορευμάτων με αξιοποίηση του λιμανιού της, ως τουριστικού προορισμού με έμφαση και στον συνεδριακό τουρισμό.

LEAVE A REPLY