Friday , 19 April 2024

ΣΕΒΕ: Επιχειρηματική αποστολή στο Κίεβο

Επιχειρηματική αποστολή στο Κίεβο της Ουκρανίας διοργανώνουν από κοινού ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας (ΣΕΒΕ), ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΕΒΕΑ).

Η αποστολή, η οποία τελεί σε συνεργασία με το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ουκρανίας και την Τράπεζα Πειραιώς της Ουκρανίας, θα εκκινήσει στις 8 Νοεμβρίου και θα επιστρέψει στις 11 Νοεμβρίου.

Στην αποστολή θα εκπροσωπηθούν οι κλάδοι των τροφίμων και ποτών, των δομικών υλικών – κατασκευών, των χημικών και των φαρμακευτικών προϊόντων, των ιατρικών συσκευών – εξοπλισμού και των αγροτικών μηχανημάτων – εξοπλισμού.

Το πορόγραμμα περιλαμβάνει επιχειρηματικές συναντήσεις και επισκέψεις σε εταιρίες των ως άνω κλάδων.

Η Ουκρανία αποτελεί αναδυόμενη οικονομία ελεύθερης αγοράς, παρουσιάζοντας πολλές από τις συνιστώσες των μεγάλων ευρωπαϊκών οικονομιών, καθώς διαθέτει καλά εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό,  σταθερής βιομηχανικής βάσης και πλούσιες γεωργικές εκτάσεις.

Μετά την πολιτική και οικονομική κρίση των ετών 2014 2015 με σωρευτική κάμψη 16%, η οικονομία της Ουκρανίας άρχισε να αναπτύσσεται αργά με ρυθμό ανάπτυξης 2% ετησίως. Η εγχώρια ζήτηση και η αγροτική συγκομιδή συνέχισαν να τροφοδοτούν την οικονομική ανάπτυξη κατά 3,3% το 2018 και 3,2% το 2019.

Μάλιστα, πολλοί αναλυτές της αγοράς συμφωνούν ότι η Ουκρανία θα μπορούσε και να είναι η επόμενη Πολωνία, εάν επρόκειτο να εκμεταλλευτεί το τεράστιο οικονομικό δυναμικό της σε αγροτικές επιχειρήσεις, τεχνολογία πληροφοριών, εμπορευματικές μεταφορές, αεροδιαστημική και άμυνα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *