ΣΕΒΕ: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων στο επίκεντρο του 6ου Export Summit

ΣΕΒΕ: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων στο επίκεντρο του 6ου Export Summit

432
SHARE

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων και τα οφέλη που προκύπτουν για την ανάπτυξή τους θα βρεθεί στο επίκεντρο του 6ου Συνεδρίου Export Summit, το οποίο διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) φιλοδοξώντας να προσελκύσει φέτος περισσότερες από 500 συμμετοχές. Οι εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018, στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλάς, ενώ στο δείπνο λήξης ομιλητής θα είναι ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, με θέμα: «Εξωστρέφεια και Ανταγωνιστικότητα για την Ελλάδα του Αύριο».

«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων αποτελεί βασικό αναπτυξιακό εργαλείο στο νέο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον. Οι νέες τεχνολογίες και οι επιχειρηματικές τάσεις που διαμορφώνονται από αυτές στην ανάπτυξη του διεθνούς εμπορίου αποτελούν μονόδρομο για την ανάπτυξη των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων», επισήμανε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος και πρόσθεσε : «Η θεματολογία του συνεδρίου θα καλύψει όλες τις σύγχρονες τάσεις και τεχνολογίες του Ψηφιακού Επιχειρείν, έτσι ώστε να αποτελέσουν τα εργαλεία των δυναμικών εξαγωγικών επιχειρήσεων για να ενισχύσουν το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα στις διεθνείς αγορές, να βελτιώσουν τις παραγωγικές και οργανωτικές τους διαδικασίες και να αποκομίσουν τα μέγιστα οφέλη από την εφαρμογή τους».

Το θέμα του συνεδρίου («The digital e–ra, Business on the move, Exports in the fast lane») επελέγη ως άκρως επίκαιρο αφενός διότι η χώρα μας υστερεί σημαντικά στον όγκο των συναλλαγών που γίνονται δια της… ψηφιακής οδού (σ.σ. από τον ΣΕΒΕ εκτιμάται πως κινείται σε μονοψήφιο ποσοστό) αφετέρου διότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός των εξαγωγικών επιχειρήσεων, αποτελεί βασικό αναπτυξιακό εργαλείο στο νέο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον. Σύμφωνα με τον ΣΕΒΕ, η ανάπτυξη των εξωστρεφών επιχειρήσεων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις νέες τεχνολογίες και τις επιχειρηματικές τάσεις που διαμορφώνονται στο διεθνές εμπόριο. Γι’ αυτό η θεματολογία του συνεδρίου θα καλύψει όλο το φάσμα της ψηφιακής επιχειρηματικής δραστηριότητας δίνοντας τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις και φορείς να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν σε ζητήματα νέων τεχνολογιών.

Να σημειωθεί ότι το Export Summit VI του ΣΕΒΕ έχει καθιερωθεί ως το σημαντικότερο συνεδριακό γεγονός της κοινότητας των εξαγωγέων και αναμένεται να συγκεντρώσει σημαντικό αριθμό εκπροσώπων επιχειρήσεων και φορέων. Η παρακολούθηση του συνεδρίου είναι ελεύθερη, με προϋπόθεση τη δήλωση συμμετοχής. Παράλληλα, είναι εφικτή η παρακολούθηση του συνεδρίου μέσω Livestreaming από την ιστοσελίδα www.livemedia.gr.

LEAVE A REPLY