ΣΕΒΕ- iTQi: Στρατηγική συνεργασία για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των Ελλήνων παραγωγών...

ΣΕΒΕ- iTQi: Στρατηγική συνεργασία για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των Ελλήνων παραγωγών τροφίμων – ποτών

529
SHARE
ΣΕΒΕ- iTQi: Στρατηγική συνεργασία για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των Ελλήνων παραγωγών τροφίμων - ποτών

Σε μία κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η ενημερωτική εκδήλωση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Β. Ελλάδος (ΣΕΒΕ) και του Διεθνούς Ινστιτούτου Γεύσης & Ποιότητας (iTQi). Η εκδήλωση αυτή αποτελεί μέρος μιας σειράς δράσεων του iTQi με αφορμή την επιλογή της Ελλάδας ως Τιμώμενη Χώρα για το 2018, προκειμένου να βοηθήσει στην ανάδειξη και προώθηση των ελληνικών προϊόντων.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Κυριάκος Λουφάκης εστίασε στο σύγχρονο και απαιτητικό επιχειρηματικό περιβάλλον αναφέροντας πως η πιστοποίηση των προϊόντων κρίνεται πλέον απαραίτητη, καθώς συμβάλλει στη δημιουργία ταυτότητας τόσο του προϊόντος, όσο και της επιχείρησης.

Στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμό η αντιπεριφερειάρχης ΜΕ Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου και ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Φάνης Παπάς, ενώ την εκδήλωση παρακολούθησε σημαντικός αριθμός εκπροσώπων επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα. Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν τις ομιλίες από τους εκπροσώπους του iTQi, Louis Frere και Γιώργου Παπαντωνόπουλου, σχετικά με το πώς η Πιστοποίηση και το Βραβείο Ανώτερης Γεύσης που παρέχει, δίνουν ώθηση στην ανάπτυξη των εξαγωγών και της διεθνούς παρουσίας μιας επιχείρησης.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης εκπρόσωποι από τις εταιρίες ΖΑΝΑΕ ΑΕ, Αντώνης Τζίκας και AHB Group – Νερά Θεόνη, Κωνσταντίνος Μπεζιούλας, παρουσίασαν την επιτυχημένη πορεία των εξαγωγών τους τα τελευταία χρόνια και πώς η συνεργασία τους με το iTQi συνέβαλε σε αυτή.

Το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης & Ποιότητας, με έδρα τις Βρυξέλλες, είναι ο παγκόσμια πρωτοπόρος οργανισμός, με παρουσία σε 135 χώρες σε όλο τον κόσμο, ο οποίος πιστοποιεί τη γεύση τροφίμων και ποτών. Η Κριτική Επιτροπή του, η οποία αποτελείται από 140 διακεκριμένους Ευρωπαίους Σεφ & Σομελιέ, δοκιμάζει σε τυφλά τεστ, αξιολογεί, πιστοποιεί και βραβεύει τρόφιμα και ποτά με το Βραβείο Ανώτερης Γεύσης. Κάθε χρόνο ένας ολοένα αυξανόμενος αριθμός ελληνικών προϊόντων κατακτούν την συγκεκριμένη πιστοποίηση και βράβευση, γεγονός που οδήγησε στην στρατηγική συνεργασία του iTQi με τον ΣΕΒΕ, ως έναν από τους πιο δραστήριους φορείς που προωθούν και υποστηρίζουν τις ελληνικές εξαγωγές. Σημειώνεται ότι ο ΣΕΒΕ αποτελεί τον μεγαλύτερο εξαγωγικό φορέα της χώρας με μέλη σε όλη την Ελλάδα, παρέχει πρακτική και τεκμηριωμένη υποστήριξη στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα και αποτελεί Σύμβουλο της Πολιτείας σε θέματα εξωστρέφειας.

LEAVE A REPLY