ΣΕΚΑΠ: Αγωνία για την αυριανή δίκη – Διεκόπη η παραγωγική διαδικασία στο...

ΣΕΚΑΠ: Αγωνία για την αυριανή δίκη – Διεκόπη η παραγωγική διαδικασία στο εργοστάσιο

480
SHARE

Στο πλευρό των εργαζομένων στην Καπνοβιομηχανία Ξάνθης, οι οποίοι αγωνιούν για το μέλλον τους, αναμένοντας την αυριανή δίκη, που θα κρίνει εάν θα υπάρξει αναστολή ή όχι του προστίμου των 38,2 εκατ.ευρώ που καλείται να καταβάλλει η ΣΕΚΑΠ, δηλώνει ότι βρίσκεται η ΓΣΕΕ.

Οι 180 εργαζόμενοι μαζί με τις οικογένειές τους, αγωνίζονται για τη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας και κατ΄επέκταση τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας τους. Η ΓΣΕΕ δηλώνει ότι στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στη ΣΕΚΑΠ και τάσσεται υπέρ της εύρυθμης λειτουργίας της επιχείρησης, με γνώμονα πάντα το συμφέρον των εργαζομένων.

Αύριο γίνεται η εκδίκαση στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής, αλλά η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί σε διάστημα περίπου ενός μηνός.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του thesseconomy.gr, από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας έχει διακοπεί η παραγωγική διαδικασία στο εργοστάσιο της εταιρείας, εν αναμονή της αυριανής δίκης. Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση-ιδιοκτησία της εταιρείας έχει προαναγγείλει διαδικασίες πτωχευτικής διαδικασίας, καθώς το πρόστιμο  το οποίο σημειωτέον με τις προσαυξήσεις αγγίζει τα 44 εκατ.ευρώ τελικά, αφορά υπόθεση λαθρεμπορίου του 2009, όταν η εταιρεία είχε άλλο ιδιοκτησιακό καθεστώς και τα σχετικά ποινικά δικαστήρια ήταν αθωωτικά για την τότε διοίκησή της.

LEAVE A REPLY