ΣΕΜΑΣ: Συμμετέχει στο συλλαλητήριο του Σαββάτου για τη Μακεδονία

ΣΕΜΑΣ: Συμμετέχει στο συλλαλητήριο του Σαββάτου για τη Μακεδονία

498
SHARE

Να διαδηλώσουν κατά της συμφωνίας των Πρεσπών καλεί τα μέλη του το Σωματείο Ελλήνων Μεταποιητών Αλουμινίου και Σιδήρου (ΣΕΜΑΣ) προτρέποντάς τα να πάρουν μέρος στο ενωτικό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία ενόψει των εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ.

Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (8/9), στις 7 το απόγευμα στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και θα ακολουθήσει την πορεία προς το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, όπου ο πρωθυπουργός θα μιλά στους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων.

«Πρέπει να ασκήσουμε κάθε μέσο πίεσης ώστε να μην κυρωθεί η επιζήμια και καταστροφική για τα εθνικά μας συμφέροντα συμφωνία των Πρεσπών», επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΜΑΣ, Ιωάννης Φωτιάδης υπογραμμίζοντας πως «δεν πρέπει να επιτρέψουμε το δικαίωμα της χρήσης το όρου ‘’Μακεδονία’’ από το γειτονικό κράτος.

Πρέπει να πούμε ‘’όχι’’ στην αναγνώριση ‘’Μακεδονικής’’ γλώσσας και εθνότητας για τους κατοίκους της πΓΔΜ και να είμαστε σε εγρήγορση και για το μεγάλο ζήτημα των εμπορικών σημάτων που εμπεριέχουν τον όρο ‘’Μακεδονία’’».

LEAVE A REPLY