ΣΕΠΕ: Βελτιώνονται οι επιχειρηματικές προσδοκίες στην Πληροφορική

ΣΕΠΕ: Βελτιώνονται οι επιχειρηματικές προσδοκίες στην Πληροφορική

399
SHARE
ΣΕΠΕ: Βελτιώνονται οι επιχειρηματικές προσδοκίες στην Πληροφορική

Βελτίωση κατέγραψε το επιχειρηματικό κλίμα στην ελληνική αγορά Πληροφορικής το Δεκέμβριο του 2017 τόσο σε σχέση με τον Νοέμβριο, όσο και έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2016. Την εξέλιξη αυτή επισημαίνει ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Πληροφορικής Ελλάδος (ΣΕΠΕ) υπογραμμίζοντας πως ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών στην Πληροφορική και Ανάπτυξη Λογισμικού κινήθηκε ανοδικά το Δεκέμβριο και διαμορφώθηκε στις 79,1 μονάδες (από 72,9 μονάδες το Νοέμβριο), σε ελαφρώς ανώτερα επίπεδα σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό (77,3 μονάδες).

Εκείνο που επίσης έχει σημασία είναι πως οι εκτιμήσεις για την τρέχουσα κατάσταση των επιχειρήσεων του κλάδου άλλαξαν τάση το Δεκέμβριο κι έγιναν οριακά θετικές (στις +3 από -13 μονάδες ο δείκτης), όπως άλλωστε και οι εκτιμήσεις για την τρέχουσα ζήτηση (+5 μονάδες). Επιπλέον, ο δείκτης των +13 μονάδων στις προβλέψεις για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της ζήτησης αυξήθηκε κατά 2 μονάδες. Στον αντίποδα, μόνο στις προβλέψεις για την απασχόληση του κλάδου σημειώθηκε το Δεκέμβριο μικρή πτώση 3 μονάδων (-8 μονάδες ο δείκτης). Ως προς τις προσδοκίες για τις τιμές, η αποπληθωριστική τάση εντάθηκε (-13 μονάδες από -5 μονάδες ο δείκτης).

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την έρευνα οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ για το Δεκέμβριο, το 30% των επιχειρήσεων δηλώνει απρόσκοπτη επιχειρηματική λειτουργία, με το 28% να επισημαίνει την ανεπάρκεια ζήτησης και το 23% την ανεπάρκεια κεφαλαίων κίνησης ως τα κυριότερα προσκόμματα στη λειτουργία του.

LEAVE A REPLY