ΣΕΠΕ: «Σαφάρι» σε τουριστικές περιοχές και νησιά για την αδήλωτη εργασία- Στο...

ΣΕΠΕ: «Σαφάρι» σε τουριστικές περιοχές και νησιά για την αδήλωτη εργασία- Στο επίκεντρο η Κρήτη

462
SHARE

Επιχειρήσεις σε τουριστικούς προορισμούς και νησιά, βρέθηκαν στο επίκεντρο του επιχειρησιακού σχεδίου ελέγχων που πραγματοποίησαν επιθεωρητές και ειδικοί επιθεωρητές του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας κατά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο. Συγκεκριμένα, διενήργησαν 2.319 ελέγχους σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, επέβαλαν 525 πρόστιμα συνολικού ύψους 2.282.312,61 ευρώ, ενώ σε άλλες 86 περιπτώσεις η διαδικασία επιβολής κυρώσεων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, το επιχειρησιακό σχέδιο του ΣΕΠΕ θα συνεχιστεί σε όλη την διάρκεια της τουριστικής περιόδου για την αποτελεσματική καταπολέμηση φαινομένων αδήλωτης, υποδηλωμένης και απλήρωτης εργασίας. Επιπλέον, με ημερομηνία έναρξης την 1η Ιουλίου και ως τις 15 Σεπτεμβρίου βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα στοχευμένων ελέγχων στην Περιφέρεια Κρήτης με την συμμετοχή του ΣΕΠΕ, των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, της Οικονομικής Αστυνομίας και του ΣΔΟΕ, ακολουθώντας τη μεθοδολογία και τις καλές πρακτικές του πιλοτικού προγράμματος που εφαρμόστηκε πέρυσι στην Αττική.

Παράλληλα, την Κυριακή 15.7.2018, ημέρα λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων του ΣΕΠΕ διενήργησαν πανελλαδικά 510 ελέγχους, επιβάλλοντας 47 πρόστιμα για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας, συνολικού ύψους 139.848,93 ευρώ.

«Το Υπουργείο Εργασίας θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων και την καθολική εφαρμογή της νομιμότητας στην αγορά εργασίας», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση όπου, επίσης, υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε επώνυμες ή ανώνυμες καταγγελίες για παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας στον τηλεφωνικό αριθμό 15512 ή στα κατά τόπους τμήματα Επιθεώρησης Εργασίας.

LEAVE A REPLY