Friday , 19 April 2024

Σε απόγνωση οι οδηγοί ταξί – “Είμαστε με 800€ από τον περασμένο Μάρτιο!”

Σε καθεστώς αβεβαιότητας για το μέλλον τους ζουν οι οδηγοί ταξί. Όπως επισημαίνουν η οικονομική κρίση με αποκορύφωμα την πανδημία οδήγησε τον κλάδο στα όριά του με τους οδηγούς να καταγράφουν μηδενικούς τζίρους.

Όπως είχε αποκαλύψει πριν δύο ημέρες το thesseconomy, η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών μετά από τη θετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων επέτρεψε την επιβίβαση δύο ατόμων σε κάθε ταξί αντί για ένα που ίσχυε έως τώρα. “Άργησε πολύ να το αποφασίσει η κυβέρνηση” σχολίασε μιλώντας στο thesseconomy ο πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών ταξί “Ο ΕΡΜΗΣ”.

Όπως τόνισε ο ίδιος “είμαστε με 800€ από τον περασμένο Μάρτιο. Η πτώση του τζίρου μας είναι στο 85%-90%. Πάθαμε μεγάλη ζημιά κατά τη διάρκεια του λοκντάουν και η λειτουργία της αγοράς με click away κατά την περίοδο των εορτών δεν ωφέλησε καθόλου τον κλάδο των ταξί. Στείλαμε επιστολή προς τον πρωθυπουργό ζητώντας ενίσχυση. Πρέπει οπωσδήποτε να γίνει μια τονωτική οικονομική ένεση. Πρέπει να πέσει χρήμα και στην αγορά και στους ιδιοκτήτες ταξί. Η ρευστότητα της αγοράς αυτή τη στιγμή είναι το παν. Αν δεν ενισχυθούν όλοι οι κλάδοι, τότε δεν θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδά μας και στους λογαριασμούς, οι οποίοι δεν έχουν πάρει αναστολές” σημείωσε ο κ. Λεοντιάδης.

Μάλιστα, όπως σημείωσε ο ίδιος οι οδηγοί έχουν φτάσει σε οριακό σημείο με 10-15€ τζίρο την ημέρα εκτιμώντας ότι πολλοί θα χάσουν τις δουλειές τους. “Κάποιοι συνάδελφοι θα χάσουν και το ταξί τους. Μπορεί να χρειαστεί να το πουλήσουν για να επιβιώσουν” τόνισε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *