Σε αργία τέθηκε ο δήμαρχος Έδεσσας

Σε αργία τέθηκε ο δήμαρχος Έδεσσας

1750
SHARE

Σε αργία για ένα μήνα και συγκεκριμένα μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου τέθηκε ο δήμαρχος Έδεσσας, Δημήτρης Γιάννου, επειδή αρνήθηκε να βάλει «λουκέτο» σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, παρά τις τρεις κλήσεις που έκοψε η ΕΛ.ΑΣ. για παράβαση του νόμου περί ηχορύπανσης.

Πρόκειται για υπόθεση του 2012, η οποία αφορά δημοτικό κατάστημα που μισθώθηκε σε ιδιώτη και σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 180/79, «εάν μέσα στο έτος βεβαιωθούν από τα αστυνομικά όργανα τρεις παραβάσεις στο κατάστημα για ηχορύπανση, προβλέπεται το άμεσο σφράγισμα του καταστήματος από το δήμο για διάστημα από 10 ως 60 ημέρες».

Τι υποστηρίζει ο δήμαρχος

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Έδεσσας δηλώνει «υπερήφανος» για την ποινή που του επιβλήθηκε, τονίζοντας πως «προτίμησα να τεθώ σε αργία παρά να κλείσω καταστήματα γιατί θέλω να δημιουργείται απασχόληση και θέσεις εργασίας(!)».

Μάλιστα, ο κ. Γιάννου σημειώνει πως ενώ είχε το δικαίωμα να ασκήσει έφεση και να κερδίσει χρόνο, δεν το έκανε, διότι «προτίμησα να αντιμετωπίσω άμεσα το θέμα, χωρίς να παίξω πολιτικά παιχνιδάκια, διότι αφενός σέβομαι τους νόμους και τους θεσμούς και αφετέρου, έχω μάθει στη ζωή και την πολιτική να αντιμετωπίζω σταράτα και με θάρρος τα όποια ζητήματα προκύπτουν».

LEAVE A REPLY