Σε δίκη οδηγεί η Τουρκία τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν στον...

Σε δίκη οδηγεί η Τουρκία τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν στον Έβρο!

775
SHARE

Σε δίκη για κατασκοπεία -σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης- και για παράνομη είσοδο στην Τουρκία αναμένεται να παραπεμθούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί οι οποίοι συνελήφθησαν την Πέμπτη, 1 Μαρτίου, στη διάρκεια περιπολίας στη συνοριακή γραμμή, στις Καστανιές Έβρου.

Τη νέα δυσάρεστη εξέλιξη επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων το μεσημέρι της Παρασκευής. Ανακοίνωσε ακόμη ότι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Αποστολάκης μίλησε με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ, ενώ όπως είπε για το θέμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

«Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κος Αποστολάκης είχε ήδη τηλεφωνική επικοινωνία σε καλό κλίμα με τον Τούρκο Ομόλογό του κο Άκαρ. Οι νομικές τυπικές διαδικασίες στην Τουρκία θα κινηθούν άμεσα και αναμένουμε τη σύντομη επιστροφή των δύο Ελλήνων στη χώρα μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε: «Σύμφωνα με τις πληροφορίες και την ενημέρωση που έχουμε, το χθεσινό περιστατικό προέκυψε από ένα λάθος. Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών στην περιοχή οι δύο Έλληνες αξιωματικοί βγήκαν από το δρόμο τους και επαναλαμβάνω βρέθηκαν από λάθος σε τουρκικό έδαφος. Ακολούθησε η σύλληψή τους από τις τουρκικές αρχές και από εκεί και πέρα οι νομικές διαδικασίες, οι οποίες προβλέπονται είναι απολύτως τυπικό το όλο θέμα, αφορούν μια δίκη για παράνομη είσοδο στην χώρα, η οποία θα ολοκληρωθεί και αναμένουμε άμεσα την επιστροφή των δύο Ελλήνων αξιωματικών στην χώρα μας».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν, ένας ανθυπολοχαγός και ένας επαγγελματίας οπλίτης με τον βαθμό του λοχία, είναι στελέχη της 3ης Μηχανοκίνητης Ορεινής Ταξιαρχίας «Ρίμινι» και από χτες κρατούνται στην στρατοχωροφυλακή της Αδριανούπολης με την κατηγορία της παραβίασης συνόρων.

Η ΝΔ

«Περιμένουμε την άμεση διευθέτηση του ζητήματος που έχει προκύψει με τη σύλληψη και κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές. Και σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να ισχύσει ό,τι συμβαίνει πάντα και αμοιβαία σε αντίστοιχα συμβάντα, δήλωσε ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος και πρόσθεσε: «Περιμένουμε, δηλαδή, την άμεση επιστροφή των δύο στελεχών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ελλάδα, όπως άλλωστε επιβάλλουν οι σχέσεις καλής γειτονίας και αμοιβαίου σεβασμού».

LEAVE A REPLY