Σε εξέλιξη νέα προσπάθεια παραπλάνησης συνδρομητών e- banking- Τι συμβουλεύει η ...

Σε εξέλιξη νέα προσπάθεια παραπλάνησης συνδρομητών e- banking- Τι συμβουλεύει η Alpha Bank

1047
SHARE

Δεν έχουν τέλος οι προσπάθειες επιτήδειων να εξαπατήσουν πελάτες τραπεζών «ψαρεύοντας» κωδικούς ασφαλείας προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς και πιστωτικές κάρτες.

Την προσοχή των πελατών της εφιστά η Alpha Bank τους οποίους ενημερώνει με ηλεκτρονικό μήνυμα πως «διενεργούνται από τρίτους κακόβουλες προσπάθειες παραπλανήσεως Συνδρομητών του Alpha e-Banking, μέσω γραπτών μηνυμάτων σε κινητό τηλέφωνο (SMS) στα οποία ως αποστολέας παρουσιάζεται η Alpha Bank, με σκοπό να τους πείσουν να καταχωρίσουν τα στοιχεία τους (Κωδικό Συνδρομητή, Μυστικό Κωδικό, Πρόσθετο Κωδικό Ασφαλείας)».

Όπως τονίζει η τράπεζα στη σχετική ενημέρωση «με τα μηνύματα αυτά, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν έχουν αποσταλεί από την Alpha Bank, προτρέπουν τους Συνδρομητές να ακολουθήσουν σύνδεσμο (link) που οδηγεί σε σελίδα όπου ζητείται η εισαγωγή των στοιχείων προσβάσεώς τους».

Η Alpha Bank παρακαλεί τους πελάτες τους να αγνοήσουν και να διαγράψουν αμέσως τα μηνύματα αυτά, χωρίς να προβούν σε οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια, ενώ για την ασφάλειά τους, υπενθυμίζει τα εξής:

«1. Η Alpha Bank δεν θα σας ζητήσει ποτέ και με κανέναν τρόπο τους μυστικούς κωδικούς σας π.χ. μέσω τηλεφώνου, SMS ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). Οι κωδικοί σας είναι αυστηρώς προσωπικοί και δεν πρέπει να τους αποκαλύπτετε σε κανέναν.

2. Η χρήση του Alpha Web Banking πρέπει να γίνεται μόνον μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Alpha Bank (www.alpha.gr) και όχι μέσω συνδέσμων (links) που ευρίσκονται σε άλλες ιστοσελίδες, σε μηχανές αναζητήσεως, σε SMS ή σε e-mails.

Σε περίπτωση που γίνετε αποδέκτης τέτοιου είδους επικοινωνίας και εκ παραδρομής ακολουθήσετε τον σχετικό σύνδεσμο, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε άμεσα με την Υπηρεσία Τηλεφωνικής Εξυπηρετήσεως Πελατών στον αριθμό τηλεφώνου 210 326 0000».

LEAVE A REPLY