Σε θέση “μάχης” τα συνδικάτα για το πολυνομοσχέδιο

Σε θέση “μάχης” τα συνδικάτα για το πολυνομοσχέδιο

545
SHARE

Με μπαράζ κινητοποιήσεων υποδέχονται οι δύο κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αλλά και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο(ΠΑ.ΜΕ.) την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου.

“Κόκκινο πανί” αποτελεί η αλλαγή του νομικού πλαισίου σχετικά με τις προϋποθέσεις κήρυξης της απεργίας, όπου πλέον απαιτείται το 50% σύν ένας, εκ των συμμετεχόντων εργαζομένων στις γενικές συνελεύσεις για να κηρυχθεί απεργία στα πρωτοβάθμια σωματεία.

Ο χορός των κινητοποιήσεων άνοιξε σήμερα το πρωί, με το πανό που ανάρτησαν περίπου 50 μέλη του ΠΑΜΕ, στον Λευκό Πύργο.

Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αποφασίσει για αύριο, Παρασκευή το ΠΑΜΕ, με τη συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη και την πορεία που θα ακολουθήσει στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Όπως δήλωσε το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, Λεωνίδας Στολτίδης, στο στόχαστρο του πολυνομοσχεδίου βρίσκεται η λαϊκή περιουσία και σημείωσε πως το επόμενο διάστημα, θα κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ΑΔΕΔΥ, η οποία για την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου έχει προγραμματίσει τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12 ως τις 3 το μεσημέρι ενώ στη Θεσσαλονίκη, η ΕΔΟΘ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου, στις 12.30 το μεσημέρι.

“Φανταστείτε πόσο δύσκολη είναι η προκήρυξη απεργίας σε πολυπληθή σωματεία, όπως είναι η Ένωση Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου, η οποία έχει 22.000 μέλη”, τόνισε ο γενικός σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ, Περίανδρος Πετρόπουλος.

Την ίδια ώρα σε επείγον υπόμνημα που απέστειλε η ΓΣΕΕ προς τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου ζητά από το εκπροσώπους του ελληνικού λαού να πράξουν το «καθήκον τους», προασπίζοντας το Σύνταγμα και τις δημοκρατικές ελευθερίες και καταψηφίζοντας το κομμάτι του Πολυνομοσχεδίου που αφορά τον τρόπο κήρυξης της απεργίας.

LEAVE A REPLY