Σε κέντρο τουρισμού και πολιτισμού μετατρέπεται το πρώην Κανναβουργείο της Έδεσσας

Σε κέντρο τουρισμού και πολιτισμού μετατρέπεται το πρώην Κανναβουργείο της Έδεσσας

2065
SHARE

Σε κέντρο τουριστικής και πολιτιστικής δραστηριότητας σχεδιάζει να μετατρέψει ο δήμος Έδεσσας, το διατηρητέο βιομηχανικό συγκρότημα του Κανναβουργείου.

Ειδικότερα, στην κύρια είσοδο του διώροφου κτιρίου θα λειτουργήσουν χώροι ανάπτυξης πολιτισμικών δραστηριοτήτων, εστίασης και αναψυχής ενώ ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί σε εκθέματα, όπως είναι η βίδα του Αρχιμήδη, το ποδήλατο και τροχοί τα οποία χρησιμοποιούνται για την καλύτερη κατανόηση της χρήσης του νερού ως πηγής ενέργειας.

Στο εσωτερικό του κτιρίου παραγωγής,τα μηχανήματα παραμένουν ως εκθέματα, δημιουργώντας ένα κατάλληλο χώρο για τη φιλοξενία συνεδρίων, παρουσιάσεων, ημερίδων και άλλων εκδηλώσεων.

Επιπροσθέτως, οργανώνεται εκθεσιακός χώρος για την ιστορία του εργοστασίου και της βιομηχανίας της πόλης.

Στο διώροφο κτίριο όπου γινόταν η συσκευασία του προϊόντος, θα δημιουργηθεί χώρος αναψυχής ενώ τα υπόλοιπα κτίρια θα στεγάσουν γραφεία, χώρους υγιεινής και ένα πωλητήριο ειδών τεκμηρίωσης και αναμνηστικών.

Μετά την υλοποίηση του έργου, ο πρώην βιομηχανικός χώρος θα παραχωρηθεί στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Έδεσσας ενώ θα λειτουργεί τουλάχιστον 5 ημέρες την εβδομάδα και 8 μήνες το χρόνο.

LEAVE A REPLY