Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ για τις Συλλογικές Συβάσεις Εργασίας

Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ για τις Συλλογικές Συβάσεις Εργασίας

355
SHARE

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, κατηγορώντας τη διοίκηση της ΟΛΘ Α.Ε. ότι δεν θέλει να προχωρήσει σε παράταση της ισχύος της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καθώς και για εκβιαστικά διλήμματα και  απειλές.

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι αφενός οι διαβουλεύσεις με τη διοίκηση για το θέμα των Συλλογικών Συμβάσεων άρχισαν με μεγάλη καθυστέρηση από πλευράς της διοίκησης, αφετέρου η χθεσινή τους συνάντηση έληξε άδοξα και με ένταση, με τη διοίκηση της ΟΛΘ Α.Ε., δηλαδή τη διοίκηση των επενδυτών να κόβει την κουβέντα και να την παραπέμπει για τον Μάρτιο αλλά και να αθετεί προηγούμενη δέσμευσή της (προφορική) για παράταση της ισχύος των ΣΕΕ, ενώ η επεκτασιμότητα των ΣΣΕ λήγει στις 31 Μαρτίου και οι πρώτες συμβάσεις ορισμένου χρόνου λήγουν στις 5 Φεβρουαρίου.

Οι εργαζόμενοι έστειλαν σήμερα το πρωί επιστολή στη διοίκηση, με την οποία ζητούσαν ξεκάθαρη απάντηση για την παράταση της ισχύος των ΣΣΕ μέχρι το μεσημέρι, προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις εάν δεν λάμβαναν απάντηση. Δεν έλαβαν απάντηση και ανακοίνωσαν κάθοδο σε κινητοποιήσεις – συγκεκριμένα αποχή από υπερωριακή εργασία και εργασία  Σαββάτου Κυριακής αρχής γενομένης από σήμερα στις 3 το μεσημέρι. Σύμφωνα με εκπρόσωπό τους, η διοίκηση του λιμανιού τους έστειλε αργότερα έγγραφο, όπου όμως δεν ξεκαθάριζε εάν εν τέλει θα τηρήσει η Εταιρεία τη δέσμευση της, μέσω της δέσμευσης του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου,  για παράταση της ισχύος της ΕΣΣΕ, και εκείνοι απάντησαν ότι   είναι “σε αναμονή ξεκάθαρων απαντήσεων ώστε μετά να προχωρήσουμε στην αναστολή των κινητοποιήσεων”, άρα είναι σε κινητοποιήσεις.

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν επίσης πως τη Δευτέρα το πρωί θα συνεδριάσουν κλιμάκιο της ΟΜΥΛΕ και οι Σύλλογοι και Σωματεία Υπαλλήλων Ο.Λ.Θ.  προκειμένου να αποφασίσουν τη συνέχεια και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους, καθώς και κάθε άλλη κίνηση στην οποία θα προβούν προκειμένου να προστατέψουμε τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και Κανονισμού Προσωπικού και τονίζουν ότι “Τους διαμηνύουμε ότι σε κάθε περίπτωση Συλλογικές Συμβάσεις θα υπάρχουν. Οοι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ σήμερα μετατρέπουν την αγωνία τους για τη δουλειά τους σε αγώνα.Και ξέρουμε καλά να το κάνουμε. Χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις και θεσπισμένες Εργασιακές Σχέσεις,  το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης δε  ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ….»

Τι υποστηρίζει η διοίκηση

Στον αντίποδα, κύκλοι του λιμανιού επισήμαναν, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η διοίκηση της ΟΛΘ ενημερώθηκε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος από την ΟΜΥΛΕ ότι οι εργαζόμενοι της ΟΛΘ ΑΕ θα απέχουν από υπερωριακή εργασία και την εργασία Σαββάτου και Κυριακής και ότι η διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ απάντησε εντός του χρονικού περιθωρίου που είχε ζητηθεί από την ίδια την ΟΜΥΛΕ, σε αίτημά της, για να τεθεί σε συζήτηση σε επερχόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΘ ΑΕ, θέμα σχετικό με την παράταση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του υπαλληλικού προσωπικού της εταιρείας.

«Παρά την έγκαιρη γνωστοποίηση των προθέσεων της ΟΛΘ ΑΕ για εξέταση του αιτήματος στην προσεχή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, οι εκπρόσωποι της ΟΜΥΛΕ ενέμειναν στις κινητοποιήσεις» ανέφεραν οι ίδιοι κύκλοι.

LEAVE A REPLY