Σε κλίμα έντασης η κατάθεση στεφάνων στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ

Σε κλίμα έντασης η κατάθεση στεφάνων στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ

507
SHARE

Ένταση σημειώθηκε το πρωί,έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, όταν ομάδα φοιτητών απέκλεισε την είσοδο στο προεδρείο του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) 1967-1974,

Ακολούθησαν αντεγκλήσεις μεταξύ φοιτητών και μελών του ΣΦΕΑ, αντιπροσωπεία του οποίου τελικά κατάφερε να προσεγγίσει το μνημείο και να καταθέσει στεφάνι για την 45η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ωστόσο, η ένταση συνεχίστηκε όταν στο χώρο βρέθηκε ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ),Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.

Παρά τις αντιδράσεις ομάδας φοιτητών, η διοίκηση του ΕΚΘ κατάφερε να καταθέσει τελικά στεφάνι στο μνημείο για το Πολυτεχνείο.

“Λύση για τον λαό, προοπτική για τον λαό είναι η δημιουργία μιας μεγάλης κοινωνικής πλατιάς συμμαχίας ανάμεσα στην εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες, θα παλέψει και ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και θα ανοίξει το δρόμο για τη δική του εξουσία, για τον σοσιαλισμό”, τόνισε η γραμματέας της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, Θεανώ Καπέτη.

LEAVE A REPLY