Σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύεται 70χρονος από τη Θεσσαλονίκη με λοίμωξη από...

Σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύεται 70χρονος από τη Θεσσαλονίκη με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου

1177
SHARE

Στη μονάδα εντατικής θεραπείας νοσηλεύεται 70χρονος από τη Θεσσαλονίκη με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου Σε μονάδα εντατικής θεραπείας(ΜΕΘ) της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται 70χρονος, λόγω λοίμωξης που προκαλεί ο ιός του Δυτικού Νείλου.

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, από την 1η Ιουλίου μέχρι και χθες στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12 συμπτώματα της νόσου, εκ των οποίων 7 στο νομό Θεσσαλονίκης και 5 στην Ημαθία.

“Τα συμπτώματα μπορούν να εκδηλωθούν ως και 14 ημέρες μετά το τσίμπημα του κουνουπιού ενώ η συντριπτική πλειοψηφία όσων νοσούν είναι άτομα με βαρύ ιατρικό ιστορικό”, δήλωσε η επικεφαλής του ΕΚΕΠΥ Β.Ελλάδος, Τζίνα Λεπτοκαρίδου. Οι βροχοπτώσεις των τελευταίων αποτελούν,σύμφωνα με τους ειδικούς,την κύρια αιτία για την αύξηση των περιστατικών.

“Από τις 14 Απριλίου η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιεί επίγειους και εναέριους ψεκασμούς για την καταπολέμηση των κουνουπιών”, δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Δημήτρης Χατζηβρέττας.

LEAVE A REPLY