Friday , 12 July 2024

Σε… ρυθμούς EuroPride από σήμερα η Θεσσαλονίκη – Στο… πόδι η ΕΛ.ΑΣ. για το 9ήμερο φεστιβάλ – Προσφορές στην αγορά από τον ΕΣΘ

Η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί από σήμερα, 21 Ιουνίου, τη φετινή διοργάνωση του Europride. Είναι το πρώτο EuroPride στην Ελλάδα και το δεύτερο που φιλοξενείται στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων, συναυλίες, προβολές ταινιών, συνέδρια, παράλληλες εκδηλώσεις και φυσικά την καθιερωμένη παρέλαση που θα διεξαχθεί την τελευταία μέρα του Thessaloniki EuroPride 2024 στο κέντρο της πόλης. Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν μέχρι και το Σάββατο 29 Ιουνίου.

Η τελετή έναρξης στη Νέα Παραλία
Η επίσημη τελετή έναρξης πραγματοποιείται απόψε στις 9.00 μ.μ. στο θέατρο των εποχών, στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη Νέα Παραλία, με ένα μεγάλο πάρτι με performances. Με το σύνθημα «Επιμονή – Πρόοδος – Ευημερία» το Thessaloniki EuroPride 2024 υποδέχεται τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται στην πόλη πάνω από 40.000 LGBTQI+ άτομα από κάθε γωνιά της Ευρώπης για να γιορτάσουν τη διαφορετικότητα. Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, «η πόλη της Θεσσαλονίκης και όλοι οι τοπικοί φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προετοιμάσουν μια πρωτότυπη, συναρπαστική, ασφαλή και χωρίς αποκλεισμούς γιορτή για όλα τα άτομα που ανυπομονούν να καλωσορίσουν τον καθένα, την καθεμία και το καθένα σας, σε μια μεγάλη γιορτή αγάπης, ισότητας και συμπερίληψης».

Πλήθος εκδηλώσεων
Συναυλίες και παράλληλες εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται κάθε μέρα, από τις 21-29 Ιουνίου, σε διάφορα σημεία του κέντρου τρης Θεσσαλονίκης, στην παραλία, στο πάρκο της ΧΑΝΘ, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο λιμάνι, στην πλατεία Αριστοτέλους και σε άλλες «γωνιές» της πόλης. Το κύριο πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες καθώς και events, εκθέσεις τέχνης, screenings με την υποστήριξη πολιτιστικών φορέων. Στο παράλληλο πρόγραμμα, έχουν ενταχθεί δρώμενα/performances/walkingtours σε όλη την πόλη, που απευθύνονται σε όλα τα άτομα που θέλουν να είναι μέρος αυτής της γιορτής. Το τριήμερο συνέδριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του EuroPride, σε συνεργασία με εθνικούς και ευρωπαϊκούς θεσμούς, θα φέρει στον ίδιο χώρο ακαδημαϊκά πρόσωπα, άτομα του ακτιβισμού και άτομα που είναι υπεύθυνα λήψης αποφάσεων από όλη την Ευρώπη.

Στο… πόδι οι αστυνομικοί
Η σημασία που δίνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έτσι ώστε η πανευρωπαϊκή γιορτή συμπερίληψης να διεξαχθεί με ασφάλεια, σηματοδοτήθηκε από την παρουσία του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη πριν από λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Χρυσοχοΐδης προΐστατο σε κλειστή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με τους ανώτατους και ανώτερους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. λίγα μόνο 24ωρα πριν από τη σημερινή έναρξη του EuroPride. Το μήνυμα της κυβέρνησης είναι η αρτιότερη λήψη μέτρων ασφαλείας καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο κάποιες ακραίες ομάδες να θελήσουν να δημιουργήσουν έκτροπα και επεισόδια αμαυρώνοντας την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Για την ενίσχυση των δυνάμεων είναι πολύ πιθανόν να συνδράμουν αστυνομικοί και από άλλες περιοχές, ενώ όλες οι νευραλγικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στη Θεσσαλονίκη.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης
Την ίδια ώρα με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης καλεί τις επιχειρήσεις να δείξουν τη φιλόξενη διάθεσή τους στους επισκέπτες, προχωρώντας σε δελεαστικές προσφορές. Στο πλαίσιο αυτό καλεί τις εμπορικές επιχειρήσεις «να προσελκύσουν τους επισκέπτες και καταναλωτές προσφέροντας ιδιαίτερα χαμηλές τιμές και δελεαστικές προσφορές, για όλο το χρονικό διάστημα της παραπάνω διοργάνωσης από 21-29 Ιουνίου. Για τις επιχειρήσεις που θα διενεργήσουν προσφορές ή άλλες προωθητικές ενέργειες στο πλαίσιο της παραπάνω διοργάνωσης θα υπάρξει σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το EuroPride
Το EuroPride είναι αδειοδοτημένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση Διοργανωτών Pride (European Pride Organizers Association, www.epoa.eu) ενώ τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης και του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης. Στην πρόσοψη του δημαρχείου έχει τοποθετηθεί ένα τεράστιο banner ενώ διαφημιστικό σποτ δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *