Σε 120 δόσεις και με “κούρεμα” της βασικής οφειλής η ρύθμιση των...

Σε 120 δόσεις και με “κούρεμα” της βασικής οφειλής η ρύθμιση των χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία

624
SHARE

Συνολικά 120 δόσεις, μαζί με κούρεμα της βασικής οφειλής θα περιλαμβάνει η ρύθμιση για τις οφειλές προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, που θα φέρει η Κυβέρνηση το πρώτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου.

Σε συνέχεια της σχετικής προαναγγελίας, που είχε κάνει προ μερικών ημερών από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης για επικείμενη ρύθμιση των χρεών των επαγγελματιών προς τα ασφαλιστικά ταμεία που θα προβλέπει και πολλές δόσεις και “κούρεμα’ της βασικής οφειλής, η υπουργός Εργασίας με συνέντευξή της στο σημερινό “Έθνος της Κυριακής” γνωστοποιεί ότι το σχήμα ρύθμισης οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, θα περιλαμβάνει 120 δόσεις και κούρεμα της βασικής οφειλής. Οι λεπτομέρειες, κατά την ίδια, θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα και σκοπός του σχήματος είναι “να μπορούν όσο το δυνατόν περισσότεροι οφειλέτες να ρυθμίσουν και να εξοφλήσουν τις οφειλές τους”. Η ίδια μάλιστα εκτιμά ότι το νέο αυτό σχήμα “θα δώσει ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες”.

Παράλληλα, δηλώνει ότι η δέσμευση για την αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους νέους έως 25 ετών, που είχε επίσης προαναγγείλει από τη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.

LEAVE A REPLY