Σε 15.000-20.000 ευρώ(!) ο ημερήσιος τζίρος για τα κυκλώματα λαθραίων τσιγάρων στην...

Σε 15.000-20.000 ευρώ(!) ο ημερήσιος τζίρος για τα κυκλώματα λαθραίων τσιγάρων στην πλατεία Αριστοτέλους

1484
SHARE

“Φρένο” στη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων έχουν βάλει, εδώ και 48 ώρες, οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αριστοτέλους.

Αφορμή στάθηκε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), όπου παρουσία εκπροσώπων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, αποφασίστηκε η εφαρμογή ενός σχεδίου δράσης για την πάταξη του λαθρεμπορίου.

Έτσι, από το πρωί της Τετάρτης μέχρι και σήμερα, η εικόνα που παρουσιάζει η συμβολή των οδών Αριστοτέλους-Εγνατίας είναι τελείως διαφορετική από εκείνη των προηγούμενων ημερών, καθώς οι διάφοροι πλανόδιοι πωλητές που προσέγγιζαν τους περαστικούς για να τους πουλήσουν λαθραία τσιγάρα έχουν πλέον… εξαφανιστεί.

“Υπολογίζεται ότι ο ημερήσιος τζίρος για καθέναν από αυτούς που πωλούσαν τσιγάρα στην περιοχή ανέρχεται περίπου στα 1.000 ευρώ”, δήλωσε ο οικονομικός επόπτης του ΕΕΘ και πρόεδρος της Ένωσης Καπνοπωλών Μακεδονίας, Κώστας Ιακώβου.

Μάλιστα, αν υπολογίζει κανείς ότι στην συγκεκριμένη περιοχή “δραστηριοποιούνταν” καθημερινά, διάφορες ομάδες που αποτελούνταν από 15-20 άτομα, ο τζίρος από την παράνομη δράση ανέρχονταν στα 15.000-20.000 ευρώ, ημερησίως!

“Ελπίζουμε ότι τα αστυνομικά μέτρα θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα”, σημείωσε ο κ. Ιακώβου.

LEAVE A REPLY