Σημαντικά αυξημένη η προσέλευση επισκεπτών στο πρώτο διήμερο της 3ης Thessaloniki Art...

Σημαντικά αυξημένη η προσέλευση επισκεπτών στο πρώτο διήμερο της 3ης Thessaloniki Art Fair

415
SHARE

Σημαντική αύξηση επισκεψιμότητας σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή διοργάνωση, καταγράφεται στην 3η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair, η οποία θα διαρκέσει μέχρι αύριο, Κυριακή, και φιλοξενείται στα περίπτερα 10 και 9 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου διημέρου της έκθεσης (Πέμπτη και Παρασκευή) την Art Thessaloniki επισκέφτηκε πλήθος φιλότεχνων από όλη την Ελλάδα και γειτονικές χώρες, αλλά και πάνω από 700 μαθητές κυρίως γυμνασίων και λυκείων από την Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Ακόμη, στην έκθεση περιηγήθηκαν ομαδικά και φοιτητές σχολών καλών τεχνών.

Απολύτως επιτυχής κρίνεται και η φιλανθρωπική δημοπρασία έργων τέχνης για την υποστήριξη του Κέντρου Υγείας Ν. Μηχανιώνας, με συμβολική τιμή εκκίνησης τα 100 ευρώ, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες. Τα 48 έργα που δημοπρατήθηκαν πωλήθηκαν όλα πάνω από την τιμή έναρξης.

Οι φιλότεχνοι κατακλύζουν όλες τις εκδηλώσεις της έκθεσης, η οποία έφερε στη Θεσσαλονίκη 28 γκαλερί, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που αντιπροσωπεύουν περισσότερους από 450 καλλιτέχνες μέσω 1.500 έργων.

Η Art Thessaloniki περιλαμβάνει 5 μουσειακές εκθέσεις και πάνω από 20 παράλληλα πρότζεκτ, ενώ έχει ως Τιμώμενο καλλιτέχνη τον διεθνούς φήμης γλύπτης Takis.

Την έκθεση συνδιοργανώνουν η ΔΕΘ-Helexpo και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της διοργάνωσης, κ. Παντελής Τσάτσης.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της 3ης Art Thessaloniki πραγματοποιούνται οι μουσειακές εκθέσεις με έργα του Αλέκου Φασιανού και του Παύλου από τη συλλογή του Γιάννη Αγγελόπουλου και με έργα του Αμερικάνου καλλιτέχνη Sol LeWitt από τη συλλογή της Έφης Πιπλικάτση-Ανδρεάδου.
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων
Στο πρόγραμμα εκδηλώσεων της 3ης Art Thessaloniki περιλαμβάνονται επίσης:
– Αφιέρωμα στον Λευκάδιο Χερν (Γιάκομο Κοϊζούμι).
-Σήμερα, στις 18:00 ο κ. Μάνος Στεφανίδης στον ειδικό χώρο των παρουσιάσεων θα πραγματοποιήσει διάλεξη με θέμα τη ζωή και το έργο του διάσημου ζωγράφου, Vincent Van Gogh.
-Στις 19:00 το πολυμελές νεανικό σύνολο εγχόρδων Spira Minore θα εκτελέσει ένα κλασικό ρεπερτόριο.
-Στις 21:00 το Διεθνές Εργαστήριο Έρευνας Παραστατικών Τεχνών Alma Kalma θα παρουσιάσει το project PIETA με αφορμή το ποίημα της Sylvia Plath με τίτλο «Χειμωνιάτικα δέντρα». Η δράση πραγματεύεται τον όρο «αποκαθήλωση» μέσα από την πνευματική γλυπτική προσέγγιση, η οποία άλλοτε εμπνέεται από το έργο PIETA του Michelangelo και άλλοτε παράγει αφηρημένες μορφές.
-Η σημερινή νύχτα θα κλείσει με ένα μουσικό-χορευτικό πάρτυ που θα επιμεληθεί ο διεθνούς φήμης Dj Dest.
-Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στις 19:00 οι επισκέπτες της έκθεσης θα απολαύσουν ρυθμούς swing και rock and roll από το μουσικό σύνολο Passa Tempo (Αλέξανδρος Καλλιφατίδης, Γιάννης Ποιμενίδης, Νάκης Πετρόπουλος και Οδυσσέας Εμπειρίκος).
-Kαθημερινά προβάλλεται, στην αίθουσα παρουσιάσεων, η ταινία διάρκειας 40′ με θέμα «Θεόδωρος Στάμος – The Irascible of Color», μια ιδέα του Τάκη Ευσταθίου που υλοποίησε ο σκηνοθέτης Γιάννης Κατωμερής. Επίσης το βίντεο του Μπάμπη Βενετόπουλου με θέμα «In the age of the 3D reproduction».
-Στο περίπτερο 10 έχει υλοποιηθεί μια κατασκευή με το όνομα «Εγκατάσταση Αυγό», αποτελούμενη από 42 έργα επωνύμων καλλιτεχνών.

Για τους επισκέπτες υπάρχει δωρεάν πάρκινκ, με είσοδο από την Πύλη Εμπορίου. Το ωράριο της έκθεσης σήμερα και αύριο είναι 11:00-21:00.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.art-thessaloniki.gr

LEAVE A REPLY