ΣΚΩΘ: Ανησυχία για τις επιπτώσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών στη μακεδονική παράδοση...

ΣΚΩΘ: Ανησυχία για τις επιπτώσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών στη μακεδονική παράδοση και τεχνοτροπία κοσμημάτων

392
SHARE

Στην έντονη ανησυχία που εγείρει η συμφωνία των Πρεσπών για όλες τις επιχειρήσεις και τα προϊοντα που περιλαμβάνουν τον όρο “Μακεδονία” αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης κ. Πέτρος Καλπακίδης στην εκδήλωση κοπής της πίτας του Αγίου Βασιλείου που πραγματοποίησε ο Σύλλογος.

Στην ομιλία του ο κ. Καλπακίδης, ο οποίος είνι επίσης πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ) μεταξύ άλλων τόνισε : “Γι’ αυτό και οφείλουμε όλοι, ως Σύλλογος αλλά και ως Ομοσπονδία Αργυροχρυσοχόων, να μεριμνήσουμε ενεργά καταρχάς για τη διασφάλιση και κατοχύρωση της παραγωγής του κλάδου μας, που σχετίζεται άμεσα με τη μακεδονική παράδοση  και τεχνοτροπία κοσμημάτων, αλλά και ως συνειδητοί επαγγελματίες και πολίτες να εργαστούμε γενικότερα για την αποτροπή κάθε προσπάθειας υποβάθμισης, σφετερισμού και παραποίησης της ταυτότητάς μας και παραχάραξης της Ιστορίας.”

Επιπλέον επισημάνθηκε ότι η πραγματική οικονομία έχει δεχθεί σημαντικά πλήγματα που δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας για σύντομη σημαντική βελτίωση.

Εν όψει της δημοκρατικής έκφρασης των πολιτών εντός του έτους, ο κ. Καλπακίδης ευχήθηκε το 2019 να είναι έτος  σωστών  και ορθών επιλογών και να αποτελέσει ορόσημο για την πρόοδο της χώρας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πρόεδρος Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης κ. Μιχάλης Τζόλας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Παντελής Φιλιππίδης, η Διευθύντρια του ΚΑΕΛΕ Θεσσαλονίκης κα. Χαρά Παπαδοπούλου, ο Γεν. Γραμματέας της ΣΧΑΘ κ. Ανδρέας Πελτέκης, ο Αντιπρόεδρος του ΣΩΘ κ. Πρόδρομος Δωρικίδης και ο τ.  Υπουργός Μακεδονίας Θράκης και υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γεώργιος Ορφανός.

LEAVE A REPLY