Σοκ στα Κύθηρα- Κάηκε το 1/3 του νησιού!

Σοκ στα Κύθηρα- Κάηκε το 1/3 του νησιού!

546
SHARE
Σοκ στα Κύθηρα- Κάηκε το 1/3 του νησιού!

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί τα Κύθηρα, καθώς η φωτιά συνεχίζει να μαίνεται ανεξέλεγκτη για τρίτη μέρα στο δυτικό τμήμα του νησιού. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες, αλλά δυστυχώς η εικόνα είναι δραματική. Ο δήμαρχος του νησιού, Ευστράτιος Χαρχαλάκης μιλώντας, το πρωί της Κυριακής, στην τηελόταση του Σκάι, δήλωσε ότι οι φλόγες έχουν κάνει ήδη στάχτη το 1/3 του νησιού!

Όπως σημείωσε ο ίδιος, χτες, Σάββατο, χρειάστηκε να εκκενωθούν τέσσερις οικισμοί ωστόσο όλοι οι κάτοικοι έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους. Πρόσθεσε πως κανένα σπίτι δεν έχει υποστεί ζημιές καθώς δόθηκε «μάχη στις αυλές των σπιτιών» κατά τη διάρκεια της οποίας, όπως είπε, ένας πυροσβέστης ένιωσε αδιαθεσία και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο των Κυθήρων.

Σύμφωνα με το eleftherostypos.gr, στα Κύθηρα επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς 64 πυροσβέστες με 25 οχήματα, ενώ νωρίς το πρωί της Κυριακή έφτασε άλλο ένα πεζοπόρο τμήμα 26 ατόμων από τη Μακεδονία προκειμένου να ενισχύσει τους 57 συναδέλφους τους που ήδη βρίσκονται στο νησί καθώς και 8 υδροφόρες της πυροσβεστικής που ήρθαν να προστεθούν στα βυτιοφόρα οχήματα (ΟΤΑ και ιδιωτικά) και τα χωματουργικά μηχανήματα που είναι ήδη εκεί.

LEAVE A REPLY