Σοκ στον επιχειρηματικό κόσμο από την ξαφνική απώλεια του Στέλιου Σκλαβενίτη

Σοκ στον επιχειρηματικό κόσμο από την ξαφνική απώλεια του Στέλιου Σκλαβενίτη

553
SHARE

Σοκ στον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και στους συνεργάτες και εργαζόμενους στην αλυσίδα «Σκλαβενίτης» προκάλεσε ο ξαφνικός θάνατος του Στέλιου Σκλαβενίτη, της γνωστής οικογένειας του εγχώριου λιανεμπορίου και αναπληρωτή διευθύνοντα συμβούλου της εταιρίας Ελληνικές Υπεραγορές ΑΕ, μετά από μια σύντομη νοσηλεία, μόλις 9 ωρών.

Στο ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το «Υγεία», αναφέρονται τα εξής: «Ο κος Στυλιανός Σκλαβενίτης προσήλθε εκτάκτως στα Εξωτερικά Ιατρεία του ΥΓΕΙΑ στις 31/03/2018 και ώρα 22:00 μ.μ. λόγω οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας. Μεταφέρθηκε άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όπου διεγνώσθη σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS) επί εδάφους λοίμωξης από τον ιό της γρίπης τύπου Β. Παρά την φαρμακευτική και μηχανική υποστήριξη, ανέπτυξε σύνδρομο πολυοργανικής ανεπάρκειας και κατέληξε λόγω ενδοπνευμονικής αιμορραγίας στις 07:18 π.μ. της επόμενης ημέρας».

Ο Στέλιος Σκλαβενίτης, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το πρωί της Κυριακής σε ηλικία 53 χρόνων, διοικούσε μαζί με τα αδέλφια του, Γεράσιμο και Μαρία, την ομώνυμη αλυσίδα σούπερ μάρκετ που πριν από ένα χρόνο ολοκλήρωσε την εξαγορά και ενεργοποίηση του δικτύου της Μαρινόπουλος. Γεννήθηκε το 1965 και ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Κ. Μητσοτάκης: Υπόδειγμα για όλο τον επιχειρηματικό κόσμο
«Ο Στέλιος Σκλαβενίτης δεν ήταν μόνον ένας νέος και δυναμικός επιχειρηματίας που κατόρθωσε να κρατήσει όρθια την εταιρία του σε έναν χώρο που κατεξοχήν επλήγη από την κρίση. Το γεγονός ότι στάθηκε δίπλα στους εργαζομένους του σε πολύ δύσκολους καιρούς, διατηρώντας τις θέσεις εργασίας τους, τον καθιστά υπόδειγμα για όλο τον επιχειρηματικό κόσμο», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ συλλυπητήριο μήνυμα για τον ξαφνικό θάνατο του Στέλιου Σκλαβενίτη έστειλε η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων (ΚΕΕΕ).

«Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων και ο επιμελητηριακός κόσμος της χώρας με βαθύτατη οδύνη πληροφορήθηκαν τον πρόωρο θάνατο του Στέλιου Σκλαβενίτη. Η απώλεια του Στέλιου Σκλαβενίτη σκορπίζει θλίψη στην οικογένειά του, στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, στους χιλιάδες εργαζομένους στις επιχειρήσεις του, σε ολόκληρη την κοινωνία. Έφυγε από τη ζωή ένας άνθρωπος, που αποτελούσε φωτεινό παράδειγμα για τον άμεμπτο χαρακτήρα του και τη δημιουργικότητα του. Γεμάτος όρεξη για ζωή και προσφορά, ακούραστος, πάντα με το χαμόγελο στα χείλη, δραστήριος και αποτελεσματικός όσο λίγοι επιχειρηματίες. Η απώλειά του είναι δυσαναπλήρωτη. Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας δια του προέδρου της κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στη μεγάλη οικογένεια των επιχειρήσεων του. Ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας θα τον θυμάται με θαυμασμό για την λαμπρή του πορεία ως ανθρώπου και επιχειρηματία και για το ουσιαστικό έργο που αφήνει πίσω του», αναφέρει η ΚΕΕΕ. .

«Είμαι σοκαρισμένος από τον ξαφνικό θάνατο του φίλου Στέλιου Σκλαβενίτη. Τους καλούς ανθρώπους τους παίρνει νωρίτερα ο Θεός κοντά Του. Η μνήμη του θα είναι αιωνία στον εμπορικό κόσμο, τους εργαζόμενους και το καταναλωτικό κοινό για όλα τα καλά που προσέφερε απλόχειρα. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Καλό ταξίδι στον Παράδεισο!», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης.

LEAVE A REPLY